View Full Version : درخواست آموزش براي 0كيلومترها
گيتي 007
Friday 17 Feb 2006, 08:27
سلام
از همه دوستاني كه لطف كردن و آموزشهاي مختلف گزاشتن متشكرم و بعضي هاش خيلي به دردبخور هستند.
اما من پيشنهاد درج يك مقاله براي افرادي كه در زمينه بورس كاملا تازه وارد هستند مثلا يه سرمايه اوليه جمع آوري كردن و حالا ميخوان وارد بازار بشن و يه سبدي تشكيل بدن بزارين
چون در اصل بورس محليه براي جمع آوري سرمايه هاي سرگردان جامعه تا به رونق اقتصادي كمك كنه و اگر اقدام به يك آموزش پايه اي در اين سايت صورت بگيره شايد بتونه مخاطبان زيادي رو جذب كنه
اوصولا جهل پدر ترس هست و اگر امروز افراد زيادي از سرمايه گذاري در بورس ميترسن اين دليل جهل اونهاست
متاسفانه به دليل تازه وارد بودن :/> خودم هم قادر به تهيه چنين مقاله هاي نيستم
اما اينو ميدونم كه اين سايت با آموزش پايه اي در سرمايه گذاري هاي كم خطر و نحوه خريد و فروش سهم و ... ميتونه مخاطبين زيادي رو جذب كنه و به يه سايت مرجع تبديل بشه
اميدوارم مديران محترم سايت يه اقدام خوبي در اين زمينه بكنند ;;)
ARAZ
Tuesday 16 Jan 2007, 10:03
با سلام وتشکر از درخواست شما.با توجه به اینکه بازار های پولی ومالی در دنیا خود دنیای بسیار وسیعی است وبورس اوراق بهادار قسمت بسیار کوچکی از آن می باشد وشامل عبارات واصطلاهات گسترده ای می باشد و ارائه این اطلاعات کلی در این مجال نمی گنجد بنابراین ابتدا شما بفرمایید که دانش شما در زمینه بورس وبازارهای مالی وپولی در چه حد ی میباشد تا راهکارهای مناسب ارائه گردد. با تشکر
آرش اسدزاده
Tuesday 16 Jan 2007, 14:20
دوست عزیز درج چنین مقاله ای بسیار وقت گیر بوده و این همه مطلب را نمیتوان در مقاله ای خلاصه کرد.
در صورت تمایل میتوانید به کلاسهای آموزشی موسسه های مختلف مراجعه کنید (که برای شروع خوب هستند ولی هیچوقت فوتهای کوزه گری رو به شما یاد نمیدن تا خودتون با تجربه یادشون بگیرین)
راستش من خودم بعضی وقتها خواستم همچین مطلبی رو بزنم و قدم به قدم از اول و با زبان خیلی ساده مفاهیم اصلی و بنیادی بورس رو بیان کنم ولی همواره از این ترسیدم که مشغله کاری نزاره ادامه اش بدم و شرمنده بشوم.
به هر حال من شخصا هر سوالی داشتین (اگه بلد بودم) میتونم در خدمتتون باشم تا بلکه تونسته باشم کمکی کرده باشم.
من یکی از اهداف اصلی ام از ورود به بازار سرمایه نهادینه کردن سرمایه گذاری در بازار سرمایه در سطح جامعه بوده و خوشحال میشم به اونهایی که میخوان وارد این وادی بشن کمک کنم.
موفق باشید
آرش.
amsjavan
Sunday 14 Oct 2007, 19:12
لطفا اول این اصطلاح ها رو توضیح بدین. مثلا این درصد نوسان، آخرین قیمت چی هستند و چی رو نشون می دهند؟
samasalehi
Monday 15 Oct 2007, 09:55
لطفا در مورد چگونگی ایجاد پست در سایت برام توضیح بدید یک پست ایجاد کردم اما نمی دونم چگونه پیغام بفرستم البته پستی را که ایجاد کردم بر روی سایت نمایش داده نمی شود
با تشکر
nazi
Sunday 20 Apr 2008, 09:19
سلام میخواستم از شما و اطلاعاتی که در این سایت قرار دادین تشکر کنم. لطفا در مورد چگونگی ایجاد پست در سایت برام توضیح بدید . من سوالاتم را چگونه میتوانم با شما در میان بذارم؟ مر30
unartig
Monday 28 Apr 2008, 19:53
سلام میخواستم از شما و اطلاعاتی که در این سایت قرار دادین تشکر کنم. لطفا در مورد چگونگی ایجاد پست در سایت برام توضیح بدید . من سوالاتم را چگونه میتوانم با شما در میان بذارم؟ مر30
14-15 تاپست دیگه بذاری می تونی سوالاتتو ازهرکسی خواستی بپرسی ;)
irantransfo
Monday 26 May 2008, 09:37
بهترين آموزش اينه كه تازه واردها اصلا وارد بورس نشن. بازار بيخوديه ... باند بازيه .
shabah
Tuesday 17 Jun 2008, 11:03
thanx for post
tear4any
Friday 20 Jun 2008, 11:52
سلام
اگه ممکنه یه نرم افزار تحلیل تکنیکال که کار کردن باهاش آسون باشه معرفی کنین واسم سایتی که بشه ازونجا دانلودش کرد.
farid.helalat
Sunday 27 Jul 2008, 22:03
آموزش سرمایه گذاری در بورس (شماره ۱)
همه ما در بازارهای مالی به دنبال بهبود وضعیت اقتصادی مان میگردیم. بدست آوردن پول بیشتر و در نتیجه آن، رفاه بیشتر برای ما و همه کسانی که دوستشان داریم، مهمترین انگیزه برای هر سرمایه گذاری است. چه بسا مردمی که پس اندازهای خود را به پیکره اقتصاد کشورشان تزریق میکنند، اما کاملا نمیدانند که چه باید بکنند. عدم آگاهی کافی در مورد رشته ای که در آن سرمایه گذاری میکنیم بزرگترین دشمن سرمایه ماست. گرچه تقریبا همه ما فکر میکنیم همه چیز را در مورد کارمان میدانیم اما باید بخاطر داشته باشیم که تغییرات همیشه اتفاق می افتند و ما باید از قبل چاره ای اندیشیده باشیم.
خود من به عنوان جوانی که میخواست زود ثروتمند شود و در عین حال هر روز حداقل تا ساعت 10 صبح بخوابد، بازار بورس اوراق بهادار را انتخاب کردم. گرچه هنوز از انتخاب خود کاملا راضی هستم اما به ندرت تا ساعت 10 میخوابم. بزودی متوجه شدم که در این بازار اقتصادی جنگی تمام عیار برپاست، اما نداشتن یک استراتژی کارآمد و بذل و بخشش سرمایه کوچکم در این بازار پر تلاطم، باعث ورشکستگی من شد. جالب اینجاست که تا آخرین ریال سرمایه ام، هنوز امیدوار بودم که بالاخره روند نزولی فعالیت اقتصادی ام را صعوی خواهم کرد. همین امیدواری باعث میشود که تا آخرین ریال سرمایه مان را در این قمار ببازیم اما مگر ما انسانها بجز امید، چیز دیگری هم داریم؟ نهایتا همین امیدواری باعث شد تا راهش را پیدا کنم و روند نزولی فعالیت اقتصادی ام را صعودی کنم. به اعتقاد من، فعالیت های اقتصادی سودشان را به کسی میدهند که به آن کار وفادار بماند، ثابت قدم باشد و مشکلات را بجای فراموش کردن، حل کند. برای کسی که افکار بزرگی در سر می پروراند، جمله "هرچیزی یک راهی دارد" این طور معنی میشود که اگر بداند راه ثروتمند شدن چیست، پس ثروتمند میشود. این برداشت ساده، معنایی عمیق تر از آنچه که در ابتدا به نظر میرسد دارد. سوال و جواب هردو ساده است. اگر میخواهیم ثروتمند شویم پس باید راهش را بدانیم. اما راهش چیست؟
زنده ماندن در بورس یا هر بازار دیگری، نیاز به آن دارد که آگاهی تقریبا کافی از نتیجه تصمیماتمان داشته باشیم. به این ترتیب ریسک را با دانش بیشتر پایین می آوریم. کسی که بیشتر میداند بهتر تصمیم میگیرد و این راهکار خوبی برای پایین آوردن ریسک سرمایه گذاری است. من همیشه به این جمله که علم بهتر است یا ثروت؟ میخندیدم... و عقیده داشتم که شخصی که ثروتمند است میتواند علم دیگران را با ثروتش بخرد. میتواند همه دانشمندان یا متخصصان هر رشته ای که بخواهد را جمع کند و نیاز علمی خود را بدون زحمت و با کیفیت بسیار بالا برطرف سازد. اما امروز می بینم که اینطور نیست. وابستگی به دانش دیگران نقص بزرگی است که سرانجام زیان بزرگی به سرمایه ما میزند. تنها راه تغییرشرایط زندگی تغییر در شیوه فکر کردن ماست.
علم تنها سرمایه ای است که تحت ریسک نیست، اما ثروت هر چقدر هم که باشد ممکن است به باد رود. مسئله اینجاست که جای علم در سر امن تر از ثروت در جیب است. با تکیه بر علم و دانش، همیشه میتوان دوباره از اول شروع کرد و سرمایه ای برای غلتاندن و بزرگتر کردن فراهم کرد. تقریبا هیچ انسان ثروتمندی نیست که در طی مسیر موفقیت های اقتصادی اش چند باری ورشکسته نشده باشد. حتما شما هم در زندگی خود، تصمیمات اشتباهی گرفته اید که سرانجام باعث از بین رفتن بخش قابل توجه ای از سرمایه تان یا حتی همه ثروتتان شده باشد. تحصیل علم برای این است که درست تصمیم بگیریم. در کار ما، یعنی بورس اوراق بهادار، این تصمیمات ما هستند که به ثروت ما می افزایند یا از آن می کاهند. بیشتر بدانیم تا بهتر کار کنیم...
farid.helalat
Sunday 17 Aug 2008, 23:22
فرید هلالات--- ابرار اقتصادی
آموزش سرمایه گذاری در بورس---شماره ۲
ما انسانها در طول شبانه روز، کارهای زیادی انجام میدهیم و تصمیمات زیادی اتخاذ میکنیم که همه و همه، تنها یک هدف را جستجو میکنند. بالا بردن بهره وری... همه کارهای ما برای بهتر کردن آن چیزهایی است که فکر میکنیم نیاز به بهتر شدن دارند. اما ببینیم این مشخصه بارز، در فعالیت های اقتصادی ما چه اثری برجای میگذارد؟
اولین بار که پا به عرصه بورس گذاشتم، بسیار امیدوار و پرانرژی بودم، کامپیوترم را روشن کردم و نگاهی به قیمتهای سهام در سایت سازمان بورس انداختم. از بالا شروع شده بود 2% مثبت، 1.98% مثبت و ... با خوم حساب کردم که 2% یک میلیون تومان میشود 20 هزار تومان و برای 20 روز کاری بورس میشود 400 هزار تومان. این درحالی بود که با خودم میگفتم، تصاعد را هم حساب نکردم. بله، شتر در خواب بیند پنبه دانه...
برای اینکه مبادا بی احتیاطی کرده باشم، چند روز خوب به همه سهم ها نگاه میکردم، هر روز روزنامه میخواندم، تا از اخبار مطلع شوم و خلاصه سعی میکردم خیلی حرفه ای کار کنم. عاقبت یکی از سهام هایی که چند روز 2% مثبت میخورد را انتخاب کردم و به کارگزارم زنگ زدم. بدبختانه کارگزار عزیز موفق به خرید سهم مورد نظر نیز شد.
فردا صبح دیدم سهمی که خریده ام، دربین مثبت های بازار نیست... با حیرت به صفحه مانیتور و قیمتهای سایت بورس نگاه میکردم و با خود میگفتم: چرا اینجوری شد؟
با خودم گفتم جلوی ضررها را تا وقتی که کوچک هستند باید گرفت! دوباره با کارگزار محترم تماس گرفتم و سفارش فروش دادم. چند روز بعد دوباره آن سهم مثبت شد و من چون در روزنامه ها میخواندم که عجب سهم خوبی است و از چند ماه قبل چقدر بالا آمده، دوباره اقدام به خرید کردم. اما...
بعدها یاد گرفتم که برعکس همه فکر کنم و سهامی که منفی است را گوشه ذهن داشته باشم تا به وقت اش خرید کنم. اما این مسئله که واقعا یک سهم باید چه شرایطی داشته باشد تا بتوان گفت وقت خرید آن سهم فرا رسیده، باعث میشد تا بازهم ضرر کنم.
وقتی بحرانی در بورس اتفاق می افتد، افرادی که تجربه کافی ندارند، این فرصت را غنیمت دانسته و به جمع کردن ماهی هایی که از آب بیرون افتاده اند می پردازند اما غافل از اینکه، این ماهیان اغلب مسمومند.
تمام کارهای من برای بالا بردن بهره وری و بهبود شرایط ، در نهایت با شکست مواجه میشد. در ابتدا تحمل ریسک برایم ساده تر بود چون تازه نفس بودم اما بعدها با کوچکتر شدن سرمایه ام و از طرف دیگر بزرگتر شدن خواسته هایم برای جبران ضررها و به سود رسیدن، کارهای عجیب و غریبی میکردم. در ابتدا تمام فکر ما سود کردن است اما چندی بعد جبران کردن ضررها.
این روش تصمیم گیری باعث شکننده بودن تصمیمات من شده بود و به محض اینکه سرمایه باقی مانده را در معرض خطر می دیدم، از سهم خارج میشدم که البته فروختن آن از نوشتن اش خیلی سخت تر بود.
بعد از شش ماه تلاش حتی یک هزار تومانی هم سود نکرده بودم. به تمسخر در بین دوستان میگفتم که فلان سهم از فردا مثبت میشود چون من آن سهم را امروز فروختم. انگار یک نیرویی به من نگاه میکرد و هرچه من انجام میدادم، عکس آن را انجام میداد. به برادرم میگفتم در تالار بورس به جای تابلوی قیمت، مردم من را تماشا میکنند. نگاه میکنند من چه میخرم تا آن را بفروشند.
چرا همواره شرایط عکس آنچه که ما انتظار داریم پیش میرود؟ چرا سهمی که می خریم منفی میشود؟ چرا وقتی میفروشیم دوباره مثبت میشود؟
پس صاحبان این 2% ها چه کسانی هستند؟
stock-analysis.blogfa.com
[Only registered and activated users can see links]
svlhdi 'bhv
Monday 18 Aug 2008, 11:14
لطفا اول این اصطلاح ها رو توضیح بدین. مثلا این درصد نوسان، آخرین قیمت چی هستند و چی رو نشون می دهند؟
اگه منظورتون رو درست فهمیده باشم
درصد نوسان درصدیه که قیمت سهم تغییر میکنه
مثلا" اگه یک سهم 100 تومانی 2- درصد نوسان کنه میشه 98 تومان!
در روز قیمت سهم تغییر میکنه
آخرین قیمتی که قبل از بسته شدن بازار اعلام میشه آخرین قیمته
تکنیک
Sunday 07 Sep 2008, 17:43
تبليغات X
سهام و سهامداری آری بورس بازی هرگز
ترویج فرهنگ سهامداری + ابراز نظر در مورد سهام + نقل اخبار و تحلیل سهام + تبادل نظر با دوستان بورسدرباره وبلاگ
سلام ، به وبلاگ شخصی من خوش آمدید . امیدوارم بتوانم مطالب مفیدی برایتان ارائه کنم . از دوستان تقاضا می کنم هرگونه پیشنهادی جهت بهبود ارائه مطالب دارند ابراز نمایند با کمال مسرت از آنها استقبال می کنم . هرگونه انتقاد شما نیز باعث تفکر بیشتر من خواهد شد و مطمئن باشید هر مطلبی که باعث تغییر در بینش من شود در اصلاح مطالب قبلی ام منظور می کنم . علی یارتان ( دانا )
منوی اصلی
صفحه نخست
پست الکترونیک
آرشیو مطالب
پیوندهای روزانه
سپرده گذاری مرکزی
دیده بان بورس
اخرین اطلاعیه شرکتها
تمام پیوندها
نویسندگان
دانا
محسن
ولید هلالات
پیمان
میلاد
افشار
فرید هلالات
عسل
مهدی میرزائی
حاج احمد
شاهی فر
هومن
آرشیو
اسفند 1387
شهریور 1387
مرداد 1387
تیر 1387
خرداد 1387
اردیبهشت 1387
فروردین 1387
اسفند 1386
بهمن 1386
دی 1386
آذر 1386
آبان 1386
اسفند 1385
آرشیو موضوعی
اول دفتر به نام ایزد دانا
زنگ تفریح بورسی
پیشنهاد به مقامات بورس
سخنی با بورس بازان
تحلیل های کلی موضوع روز
نقل خبر اثر گذار بر بورس (نقل دلیل بر تائید نیست)
جواب به دوستان
فولاد خراسان
مرتبط با ایران تحلیل
پتروشیمی اصفهان
سیمانی ها
پتروشیمی خارک
شستا
پتروشیمی فن آوران
فولاد خوزستان
پتروشیمی اراک
فولاد مبارکه
ملی مس
گل گهر
چادرملو
ومعادن
داروئی ها
تراکتورسازی
هپکو
وبوعلی - سرمایه گذاری بوعلی
سایپا
سرمایه گذاری امید. [Only registered and activated users can see links]
وصندوق - سر صندوق بازنشستگی
تاید واتر
پتروشیمی آبادان
آلومینیم ایران
سرمایه گذاری بانک ملی
رایان سایپا
فجر گالوانیزه
زامیاد
پارس مینو
نورد قطعات فولادی
داروسازی اسوه
داروئی رازک
داروئی لقمان
داروئی زهراوی
داروئی کوثر
بانک اقتصادنوین بانک پارسیان . . .
داروئی سبحان
داروسازی سینا
داروسازی جابر
البرز دارو
باما
کارگزاری ها
تحلیل تکنیکال
پیگیری قیمت های جهانی و داخلی فلزات رنگین و . . .
سیمان بهبهان
کیمیدارو
سیمان کردستان
آموزش تکنیکال
درخواست کمک و همراهی در پر بار کردن مطالب و اخبار
پالایشگاه اصفهان
سهام عدالت
جراحی بزرگ اقتصادی و تبعات آن- طرح بحث از مهدی میر
ذوب آهن اصفهان
کشتیرانی
مباحث بنیادی
سرمایه گذاری غدیر
انتقاد و پیشنهاد جهت بهبود مسیر وب
سخنی با دوستان
پاکسان
پیوندها
سایت اصلی بورس
اطلاعات شرکت های بورس
سازمان بورس
سایت ایران تحلیل
قیمت فلزات-شیمیائی بورس لندن
آخرین قیمت فلزات(ااkitcometals)
گفتگوی بورسی- بورکس
ئی میل یاهو
کارگزاری مفید
کارگزاری بصیر
کارگزاری بانک ملی
کارگزاری بانک صادرات
بتا سهم
گفتگوی بورسی2(talarebourse)
سرمایه گذاری تدبیرگران صادق
رئیس جمهور
روزنامه دنیای اقتصاد
مفید + آمار
روزنامه سرمایه
ایمیدرو
متانول
سوغات کربلا به دوستاران حضرت
فرابورس
شبکه کدال
بانک کشاورزی
ابرار اقتصادی
کارگزاران بورس
بورس نیوز
فرید هلالات-صفحه 15 ابرار
عرضه و تقاضای بازار
سرگرمیهای فکری آموزشی دانا
بورس فلزات تهران
بورسیان - اطاق
قیمت های روزانه
اطلاعات شرکت های بورس/2
چت روم دانا بورس
Powered By
BLOGFA.COM
نکاتی در جهت اینکه چگونه می توانیم در مسیر درست سرمایه گذاری کنیم (شرح کامل تلفیق روشها) روش بین باز
برخی از معامله*گران بر این باور هستند که در اغلب تصمیمات سرمایه*گذاری آنها بازار طوری رفتار می*کند که تمایل دارد در جهت خلاف آنها قرار گیرد. هرگاه آنها در یک دارایی سرمایه*گذاری می*کنند، بازار متمایل است که به آنها زیان وارد کند. این ایده*ای است که در برخی سرمایه*گذاران قوت گرفته و آنها معتقدند که تحلیل کردن نیز چاره کار نیست. معمولا معامله*گران نمی*دانند چه راهی را برای سرمایه*گذاری درست، انتخاب کنند و در این میان گروهی دست به آزمون و خطا می*زنند. گذشته از هزینه*های مادی، این دسته در جریان بازار تجربیات و درسهای پراکنده*ای را در طی زمان می*آموزند که دیگران در گذشته آنها را آموخته*اند.
یکی از رویکردهای متداول بین سرمایه*گذاران حقیقی و معامله*گران شخصی استفاده از تحلیل تکنیکی یا تفسیر نموداری است. در این روش، تحلیل*گر با بررسی رفتار قیمت در گذشته قصد دارد به سطوح عرضه و تقاضای مهم پی ببرد و با استفاده از الگوها و جبهه*گیری نیروهای بازار، انتظارات آنها را حدس بزند. روش تحلیل نموداری کاملا مبتنی بر تفسیر قیمت در دوره*های گذشته است و معامله*گر با توجه به آزمون تجربی و برخی قوانین نموداری تلاش می*کند حرکات بازار در آینده را پیش*بینی کند. در مواردی پیش می*آید که تحلیل درونی یک بازار به درستی انجام نمی*شود و گاهی بررسی نمودارهای قیمت توانایی پیش*بینی آینده را ندارد و ممکن است در برخی موارد تحلیل*گر استنباط نادرستی از آینده بدست آورد. این شیوه تحلیلی مزایا و معایب خاص خود را داراست، اما اگر بتوان آن را درست بکار گرفت، شرایط سرمایه*گذاری می*تواند بهبود یا ارتقاء یابد.
تحلیل بنیادی با توجه به متغیرهای موثر بر بازار از جمله عوامل مالی و اقتصادی به دنبال یافتن ارزش یک دارایی است و تلاش دارد تا دلایل حرکت بازار را بیابد. انتقادات بسیاری به دو روش تحلیل تکنیکی و بنیادی وارد می*شود، چرا که تحلیل*گران و معامله*گران معتقدند آنها به تنهایی نمی*توانند اطلاعات کاملی را برای مدیریت سرمایه فراهم کنند. کارشناسان تکنیکی و بنیادی بر سر موضوع تحلیل بازار کشمکش دارند. اگر تحلیل بنیادی توانایی درک روانشناسی بازار را ندارد، تحلیل نموداری نیز نمی*تواند ارزش آینده را به درستی بیابد. هرکدام از این روشهای تحلیلی با مشکلاتی روبرو هستند، اما اگر نقاط قوت آنها را در کنار یکدیگر برجسته نماییم، گویا نیرو و توانایی بیشتری در اختیار سرمایه*گذار قرار می*دهند
روش تلفیق رویکرد بنیادی و تکنیکی
آشکار است که هر کدام از رویکردهای تحلیلی بازار با کاستی و نقص همراه باشد. برخی سرمایه*گذاران بر این باورند که قدرت تحلیل*گر زمانی که بتواند دو رویکرد تحلیلی را با هم آمیخته سازد، افزایش می یابد. در این روش سرمایه*گذار به بررسی بنیادی با استفاده از
ابزارهای مالی و اقتصادی می*پردازد و تحقیق می*کند که شرایط بازار چگونه پیش می*رود و چه فرصتهایی در بازار به صورت اصولی وجود دارد. دلایلی که بازار می*تواند حرکت کند مورد بررسی قرار می*گیرد. پس از آن باید دید آیا بازار چگونه فکر می*کند. اگر بازار در مسیر اصول پیش*بینی شده و بنیادی حرکت می*کرد و نشانه*ها و هشدارهای تکنیکی نیز اینگونه می*گفتند، نتیجه می*توان گرفت که شانس زیادی برای گرفتن سود وجود دارد.
تحلیل بین بازار ها
تحلیل بین بازارها به طور کلی به این موضوع می*پردازد که همه بازارها - مالی و غیرمالی، داخلی و بین*المللی - با یکدیگر مرتبط هستند. بورسهای سهام ایالات متحده دارای ارتباط و مناسبات مشترک هستند و به طور قابل توجهی از بازار اوراق قرضه تاثیر می*پذیرند. قیمت اوراق قرضه به میزان زیادی تحت تاثیر مستقیم بازارهای کالا است و قیمت کالاها از جمله نفت و طلا به نوبه خود به روند دلار ایالات متحده بستگی دارد. در سطح بین*المللی، بازارهای دیگر کشورها از بازارهای ایالات متحده تاثیر می*گیرند. رویدادهای گذشته آشکارا نشان داده که بازارها از یکدیگر جدا نیستند و حرکتهای آنها در یک فضای عایق بندی شده صورت نمی*پذیرد. با یک نگاه موشکافانه درمی*یابیم که* سهام شرکتهای ایرانی در بورس اوراق بهادار در یک خلا و فضای بسته دادوستد نمی*شود و این بدین معنی است که این بازار در ارتباط با دیگر بازارها چه داخلی و چه برون مرزی قرار دارد. اقتصاد ایران، صنایع و کسب و کارهای مختلف تحت تاثیر روند بازارهای مالی و کالا هستند. بنابراین رسیدگی و توجه به روابط، به هم پیوستگی و کنش بین بازارها موضوع اصلی تحلیل بین بازارها است و در حقیقت کاربرد تحلیل تکنیکی و برخی مفاهیم دانش اقتصاد برای تفسیر بازارهای به هم پیوسته بررسی می*شود.
بدیهی است که هدف از تحلیل ارتباط و پیوند بازارها آن است که از دیدگاه زمانی زودتر از شرایط خبردار شویم. این یک هنر است که بتوانیم از پنجره*های جدیدی به بررسی بازارهای مالی و درک پیرامون بپردازیم. در زمان کنونی، هرگاه روزنامه*های اقتصادی و مالی را تنها برای دیدن وضعیت سهام شرکتها یا تغییر ارزش ارزها ورق می*زنیم، با مطالب دیگری در مورد بازارهای گوناگون روبرو می*شویم و این نشان می*دهد که تحلیل اثر و کنش بازارها بر روی یکدیگر، موضوع مهمی است. در صفحه سهام یک روزنامه اقتصادی به تغییرات قیمت نفت و بازار کالا اشاره شده و حتی گاهی در مورد تغییرات آب و هوا و اثر آن بر روی بازارهای دیگر سخن به میان می*آید. همچنین تغییر قیمت محصولات کشاورزی و بررسی تغییرات بازارهای برون مرزی به وفور دیده می*شود. ممکن است در هنگام مطالعه بازارهای مالی واقعا تغییراتی در آنها رخ نداده باشد، اما احساسی که به ما دست می*دهد، چیز دیگری می*گوید و در واقع ادراک و دریافت ما نسبت به آنها تغییر کرده است. با نوسان ارزش دلار یا تغییر قیمت طلا، نفت و نرخ بهره وضعیت کسب و کار تغییر می*یابد و هر کدام از اینها ممکن است شرایط جدیدی برای بازار و در نتیجه موضع معاملاتی یا دیدگاه سرمایه*گذاری ما پدید آورند.
اغلب مردم در کسب و کار خود با بازارهای مختلف - چه بازارهای داخلی و چه برون مرزی - در ارتباط هستند. در سطح جهانی و در طی شبانه*روز بازارهای سهام، کالا، اوراق قرضه و ارز در حال تغییر هستند در واقع همواره با این مساله روبرو هستیم که بازارهای پیچیده و گسترده امروز یا هفته آینده چگونه حرکت خواهند کرد.
همه بازار ها در ارتباط اند
آیا از دیدگاه یک شخص سرمایه*گذار بررسی هر بازاری به صورت جداگانه و منفرد کار ساده*ای است؟ آیا تفسیر سهام یک شرکت در بورس اوراق بهادار تنها در محیط همان بازار و بدون در نظر گرفتن شاخصهای دیگر کافی است؟ به طور طبیعی سرمایه*گذاران و معامله*گران بازارهای موثر و مرتبط با آن را زیر نظر می*گیرند. معامله*گر سهام ممکن است به بررسی بازار کالا و فلزات بپردازد و حتی به بازار اوراق قرضه و ارز توجه کند. معامله*گران بازار ارز ممکن است بازار کالا و یا بازار اوراق قرضه را مورد بررسی قرار دهند و همین*طور سرمایه*گذاران بازار اوراق قرضه به بررسی بازار کالا می*پردازند. تقریبا همه سرمایه*گذاران و معامله*گران به وضعیت دلار ایالات متحده علاقه نشان می*دهند. می*خواهم در اینجا به این موضوع بپردازیم که چه کسانی به بررسی روابط میان بازارها و تحلیل کنش و اثر بین آنها علاقمند هستند؟ به نظر می*رسد تا زمانی که بازارها و بخشهای مختلف اقتصاد بر روی یکدیگر به نوعی تاثیرگذارند، این دلیل قانع*کننده*ای باشد که هر کسی برای کسب آگاهی بیشتر اثر و رابطه بین بازارها را به عنوان یک دانش بیاموزد و از مزیتهای آن در راستای تحلیل و سرمایه*گذاری بهره گیرد.
دنیای واقعی تاثیر بازار فلزات وتاثیر بروری بورس
شاخص قیمت بورس اوراق بهادار ایران از نیمه دوم 1383 تا بهار 1385 کاهش یافت. در طی دوره*ای که بازار سرمایه ایران با رکود مواجه بود، سهام شرکتهای استخراج و بهره*برداری از معادن روی رشد قابل توجهی داشتند. این رفتار بازار در پی رشد قیمت فلز روی از اوایل 1383 تا اواخر 1385رخ داد؛ و این در حالی بود که طی این دوره جو عمومی دورنمای مثبتی از بازدهی بالا برای صنایع را انتظار نداشت شاخص فلزات اساسی و کانه*های فلزی در طی دوره افول بازار در برابر سقوط مقاومت نمودند و در بهار 1385 پس از ایجاد ثبات نسبی در بازار، همگام با صعود بازار کالا به مدت سه سال در ردیف پیشقراولان بازار جای گرفتند.از اواخر 1384 تا 1387 شاخص فلزات اساسی و کانی*های فلزی در بورس حرکت افزایشی نیرومندی داشتند که در این میان اغلب سهام شرکتهای معدنی، استخراج سنگ آهن و فولاد با رشد قیمت بالایی روبرو شد. بدون تردید در این زمان تغییرات قیمت کالاها و فلزات در سطح بین*المللی کانون توجه سرمایه*گذاران قرار داشته است، به طوری که آنها پیوسته شرایط آینده بازار فلزات را موشکافانه بررسی می*کردند.
توامندی های تفسیر تکنیکی
تجزیه و تحلیل تکنیکی، بازار را از جنبه روانشناختی مورد بررسی قرار می*دهد و بدون توجه به اثرات دیگر بازارها همواره بر روی شرایط درونی آن تمرکز می*کند. در واقع شناختی که تاکنون از تحلیل تکنیکی بدست آمده آن است که بازارها یا داراییهای منحصر به فرد بر پایه ویژگیها و نمای درونی آن تفسیر می*شود. در گذشته سرمایه*گذاران به روابط بین بازارها و اثر آنها بر روی یکدیگر توجه چندانی نشان نمی*دادند. معامله*گران بازار سهام کمتر وضعیت بازار اوراق قرضه و بازار کالا را زیر نظر می*گرفتند و وضعیت آینده دلار تنها از سوی شرکتهای بین*المللی و سفته*بازان یا معامله*گران ارزی دنبال می*گردید. تقریبا تجزیه و تحلیل و اثر بازارهای جهانی بر روی دیگر بازارهای داخلی از سوی اکثر افراد نادیده انگاشته می*شد. به نظر می*رسد زمان آن فرا رسیده که اثر بین بازارها را به طور گسترده مورد کنکاش قرار دهیم و به این نکته توجه کنیم که تحلیل تکنیکی تواناییهای بیشتری را به ارمغان خواهد آورد. تحلیل بین بازارها گامی به سوی یک روش جدید برای یافتن آینده بازارهاست. در این رویکرد آگاهیها و اطلاعاتی که از بازارهای مرتبط به یکدیگر بدست می*آید، به همان طریق مرسوم تجزیه و تحلیل تکنیکی بکار گرفته می*شوند. به عنوان نمونه در تحلیل تکنیکی از واگرایی بین قیمت و نماگرهای تکنیکی برای پیش*بینی آینده استفاده می*شود و درست مانند این رویکرد، سرمایه*گذاران می*توانند از واگرایی بین قیمت سهام و اوراق قرضه بهره گیرند.
بازارها برای سرمایه*گذاران اطلاعات زیادی را فراهم می*آورند. قیمت اوراق قرضه جهت حرکت نرخهای بهره را نمایان می*سازد؛ به طوری که قیمت سهام از این روند تاثیر می*گیرد. قیمتهای کالا مسیر سطح عمومی قیمت (تورم) را نشان می*دهد و می*دانیم که تورم بر روی قیمت اوراق قرضه و نرخ بهره اثرگذار است. همچنین دلار آمریکا در سطح بالایی تعیین*کننده محیط تورمی است و بر روی روند قیمت کالاها موثر است. بازارهای سرمایه بین*المللی اغلب راهنمای باارزشی برای بازارهای داخلی به شمار می*آیند. تحلیلگر تکنیکی باید با بررسی زیرکانه نشانه*های بدست آمده از بازارهای مختلف اطلاعات نادرست را شناسایی کند. به طور ساده بایستی معامله*گر تشخیص دهد که نشانه*های دریافتی در چه زمانی گویای حقایق نیستند. از آنجایی که می*توان حرکت قیمتها را بر روی نمودارها مورد بررسی قرار داد و اثرات هر یک را بر روی دیگری تعیین نمود، چرا داده*ها و اطلاعاتی که بازارها به طور آشکار فراهم می*آورند، را در فرایند تحلیل بکار نگیریم.
تحلیل تکنیکی مطالعه فعالیت و رفتار بازار است و بایستی توجه داشت که در این نوع بررسی، مطالعات خود را تنها بر روی بازار(های) یا دارایی مورد معامله محدود نسازیم. تفسیر اثر بین بازارها یک تحول و گامی جدید در تحلیل تکنیکی است. این گونه تحلیل بر پایه نظریه*های موجود تحلیل نموداری بنا شده و فرایند تفسیر داده*ها را کاملتر نموده است.
تحلیل بین بازار بستر اطلاعات
برای تحلیل بین *بازارها نیاز است که بستری از اطلاعات فراهم شود. برای این کار تحلیل تکنیکی سنتی در بازارها به عنوان چارچوب اساسی بکار برده شده و در کنار آن روابط معمول بین* بازارها مورد توجه قرار می*گیرد. سرانجام بایستی به عنوان تحلیلگر ببینیم که آیا نتایجی که از تحلیلهای تکنیکی بدست آمده، همان چشم*انداز بین بازارها را نشان می*دهد؟
برای روشن شدن کار تحلیل بین*بازارها تصور کنید که دو بازار در اغلب موارد روندی خلاف جهت یکدیگر دارند. مانند بازار اوراق قرضه و بازار کالا. فرض کنید که بررسی*های جداگانه بر روی دو بازار انجام شده که نشان می*دهد در طی یک دوره زمانی آنها چشم*انداز افزایشی دارند. با توجه به اینکه دو تحلیل جداگانه، نتیجه یکسانی را دربرداشته است و همچنین با در نظر داشتن این مساله که رابطه معکوسی میان دو بازار وجود دارد؛ به یک تناقص دست می*یابیم. بنابراین ممکن است تحلیلها دوباره مورد بازنگری قرار گیرد.
در برخی زمانها، روابط معمول بین بازارها مشهود و آشکار نیستند و یا به دلایلی به طور موقتی کارآمدی خود را از دست می*دهند. در مواردی که تحلیل تکنیکی سنتی با تحلیل بین بازارها تداخل می*کند و نمی*توان نتیجه مشخصی گرفت؛ معامله*گر بایستی چه کاری انجام دهد؟ در چنین زمانی به نظر می*رسد تحلیل تکنیکی سنتی هنوز اولویت دارد، اما باید سطح هوشیاری و احتیاط را بالا برد. معامله*گری که تفسیر و برداشت افزایشی نسبت به دو بازاری که اغلب در جهت یکسانی حرکت نمی*کنند دارد، بایستی به این نکته توجه کند که ممکن است برداشت وی نسبت به یکی از دو بازار اشتباه باشد، اما مطمئن نیست کدام یک از تحلیلها غلط است. روش محتاطانه آن است که در چنین زمانهایی تحلیل تکنیکی جداگانه*ای را انجام دهیم، اما تا زمان روشن شدن وضعیت تحلیل بین بازار باید بسیار با احتیاط عمل کنیم.
جنبه*های هشدار دهنده تحلیل بین بازارها نیز قابل توجه است، به ویژه زمانیکه معامله*گران پرتکاپو کمتر احتیاط می*کنند. همچنان تحلیل*گران می*توانند نسبت به تحلیل تکنیکی سنتی باوفا باقی بمانند و آن را در تصمیم*گیریهای خود بکار برند، با این وجود تحلیل بین*بازارها هشدارهای لازم را به آنها می*دهد، چرا که ممکن است نمودارها همه اطلاعات را کامل و درست نشان ندهند. گاهی اوقات ممکن است با انجام تحلیل بین* بازارها، معامله*گر نتیجه*گیری شخصی خود از نمودار را تغییر دهد. به یاد داشته باشید که تحلیل بین*بازار بایستی به داده*ها بیافزاید نه آنکه جایگزین کارهای قبلی شود
. نمونه واقعی :بازسازی رفتار تحلیل گران وزاویه نگاه انان در سقف 6000 ریال فولاد مبارکه
در اینجا می*توانیم دیدگاه کارشناسان و تحلیل*گران تکنیکی، بنیادی و بین بازارها را با هم مقایسه کنیم. این کار را به طور نمونه بر روی سهام فولاد مبارکه مشاهده می کنیم که در سقف قیمت در محدوده 6000 ریال تحلیلگران چگونه می توانستند قضاوت کنند.
1-کارشناس تکنیکی (نمودارگرا)
تحلیل گر تکنیکی در نمودار قیمت دو هشدار بازگشتی به صورت الگوی شمعی (مرد آویزان و دوجی) در فاصله روزهای 16 تا 18 تیرماه مشاهده کرده است. هر چند روند فولاد به طور آشکارا افزایشی است، اما روانشناسی بازار می گوید احتمالی برای بازگشت قیمت وجود دارد. پرسش اینجاست که آیا فرصتی برای تایید و فروش وجود داشته است؟ پاسخ مثبت است. اگرچه در چند روز بعد سهم بازگشت می کند و معاملات در سطح پایین با صف فروش بالا شکل می گیرد، اما در روزهای 25 و 29 تیرماه معاملات بالایی صورت می گیرد که امکان فروش سهم برای معامله گر حقیقی وجود داشته است. پر شدن شکاف ایجاد شده تایید می کند که عرضه سهم کار سنجیده ای بوده است.
2-تحلیلگر بنیادی
تحلیلگر بنیادی ابزارهای زیادی در دست دارد. باید تشخیص دهد که آیا سهم در شرایط کنونی بالاتر از ارزش ذاتی قیمت گذاری شده و یا پایین*تر از آن قرار دارد. کار دشواری است، اما به هر صورت وی باید تعیین کند که آیا انتظارات در مورد درآمدهای آتی شرکت چگونه است. یکی از متغیرهای موثر بر سرنوشت عایدات شرکت تغییرات قیمت جهانی فولاد است، زیرا بخشی از تغییرات درآمد شرکت وابسته به تغییر قیمت فولاد است. اگر قیمت فولاد به روند افزایشی خود ادامه دهد، می*توان پیش*بینی سود 900 ریالی را تا سطح 1200 ریال و یا بیشتر تعدیل نمود، اما اگر قیمت کالاها در روند کاهشی قرار گیرند، آنگاه انتظارات در مورد نسبت قیمت به درآمد و سود آتی باید کاهش داده شود.
تحلیلگر بنیادی می*داند که بازیگران بازار در هر زمان قیمت فولاد را زیر نظر دارند و به طور پیوسته به آن واکنش نشان می دهند. در اینجا می توان برای رهایی از تغییرات کوتاه مدت فولاد از شاخص قیمت فلزات که یکی از زیربخشهای شاخص دفتر پژوهشهای کالا است، استفاده کرد. در فاصله 3 تیر تا 18 تیر 1387 شاخص قیمت کالا به طور آشکارا در مسیر کاهشی قرار گرفت و می*توانست به تحلیلگر بنیادی این هشدار را بدهد که نسبت به پیش*بینی عایدی شرکت باید تعدیلاتی انجام دهد و یا حتی اگر تغییرات عایدی چندانی صورت نگیرد، احساس بازار دست کم برای مدت کوتاهی قیمت سهم را کاهش دهد. بنابراین تحلیل*گر بنیادی می*توانست قیمت*های پس از بازگشایی نماد شرکت را بالاتر یا نزدیک به ارزش ذاتی در شرایط فعلی ارزیابی کند.
3-تحلیل*گر بین بازارها
تحلیلگر بین بازارها علاوه بر تسلط بر بازارهای مختلف از دیدگاه تحلیل تکنیکی سنتی نیز بازارهای همبسته را مورد بررسی قرار می دهد. در این مورد صنعت فولاد ارتباط تنگاتنگی با شاخص قیمت کالا و ارزش دلار دارد. از آنجایی که از نیمه دوم 2008 دلار در مسیر تقویت قرار گرفت و انتظارات نیرومندی در مورد افزایش ارزش آن در بلندمدت پدید آمد، تحلیلگر بین بازارها باید این هشدار را جدی می*گرفت که شاخص قیمت کالاها در مسیر کاهش قرار گیرد. شاخص قیمت کالا در ماه ژوئن و ژولای 2008 سقوط کالاها و کاهش تورم جهانی را علامت داده بودند. بدین ترتیب تحلیلگر بین بازارها می*توانست به این موضوع دقت کند که ممکن است شرایط بازار سهام تغییر کند و قیمت فولاد در سقف قرار گیرد.
در اینجا قصد ندارم که به تحلیل فولاد مبارکه و یا هر سهم دیگری بپردازیم و بخواهیم آینده آن را پیش*بینی کنیم. بحث کلی آن است که هر کدام از دیدگاههای تحلیلی چه می*گویند و سرمایه گذار با ابزارهای موجود چگونه می*تواند رفتار بازار را در آن شرایط پیش*بینی کند. در این مورد آزمون تجربی نشان داد که رویکردهای تحلیلی هر کدام می*توانند چشم انداز آینده را تا حدی روشن سازند، با این وجود تحلیل کامل می*توانست هر سه رویکرد را شامل شود تا بدین ترتیب احتمال خطا یا هشدارهای نادرست کاهش یابد.
+ نوشته شده توسط حاج احمد در شنبه شانزدهم شهریور 1387 و ساعت 23:28 | یک نظر
ازاد
Saturday 13 Feb 2010, 11:09
واژه نامه برخی ازاصطلاحات اقتصادی
اقتصاد آزاد:(Laissez - Faire ): واژه فرانسوي به معناي "به حال خود گذاشتن". در سياست و اقتصاد ، به نظریه ای اطلاق می شود که بر اساس آن نظام اقتصادی هنگامی که هيچ دخالتي از سوي دولت اعمال نشود، به بهترين وجه عمل ميکند.
اقتصاد آميخته: نظام اقتصادي که در آن دولت و بخش خصوصي نقش هاي مهمي در رابطه با توليد، مصرف، سرمايه گذاري و پس انداز ایفا می کنند.
اقتصاد بازار آزاد: اقتصاد ملي يک کشور که در تعيين سطوح توليد ،مصرف ، سرمايه گذاري پس انداز بدون دخالت دولت، برنيروهاي بازار تکيه دارد.
انجمن ملي معامله کنندگان اوراق بهادار برمبنای نظام خودکار در ارائه مظنه سهام
(Nasdaq): شبکه اطلاعاتي خودکاري که فهرست قيمت ها و سهام گوناگون را در قريب به 5000 فقره از فعالترين اوراق بهادار در اختيار دلالان و معامله گران مي گذارد.
انحصار دار: فروشنده منحصر به فرد کالا و خدمات در يک بازار .
انقلاب صنعتي: ظهور نظام توليد کارخانه ای که در آن کارگران را در يک کارخانه گرد می آوردند و آنها با ابزار و ماشين آلاتی که در اختيارشان گذاشته مي شد، دربرابر دستمزد کار مي کردند. انقلاب صنعتي با تغييرات چشمگير در صنعت منسوجات، بويژه در انگلستان و در حدود سالهاي 1770 و 1830 آغاز شد. اين واژه بطور گسترده تر در رابطه با تغيير پيوستۀ ساختار اقتصادي در اقتصاد جهان بکار مي رود.
اوراق بهادار: برگه هاي تاييد کننده ( اوراق بهادار معين) ويا ثبت الکترونيکي ( اواراق بهادار) که گواه بر مالکيت بر دارايي( سهام) يا تعهد وام ( اوراق قرضه) است.
بازار: صحنه اي که در آن خريداران و فروشندگان قيمتهایی را براي محصولات مشابه و يا با شباهت زياد به یکدیگر تعیین مي کنند و به مبادله کالاها و خدمات مي پردازند.
بازار رو به ترقی: بازاري که در آن افزايش متمادي در قيمت سهام مشاهده شود.
بازار رو به تنزل: بازاري که در آن، در زمان کاهش قيمت ها، سهامداران برای فروش سهام هجوم می برند و به حرکت نزولی مي افزایند..
بازار سرمايه : بازاري که در آن اوراق دارایی شرکتها و اوراق قرضه دراز مدت ( اوراقي که مدت سررسیدشان بیش از يک سال است) توزيع و معامله مي شود.
بازار مشترک: گروهي از کشورهاکه تعرفه ها و برخي اوقات موانع ديگر را که مخل بازرگاني آنها با يکديگر است ازمیان بر می دارند در حاليکه تعرفه های خارجي معمول را برکالاهاي وارداتي ازخارج اتحاديه پا برجا نگه مي دارند.
بازرگاني ا لکترونيکي: داد وستد انجام شده از طريقه شبکه جهاني اينترنت.
بانک ذخیرۀ فدرال: يکي از 12 بازوي عملياتي نظام اندوخته فدرال که شعب 25 گانه آن در سراسر آمريکا پراکنده اند و مجموعا با هم قوانين گوناگون نظام بانک مرکزي آمريکا را به مورد اجرا مي گذارند.
بانک بازرگاني: بانکي که انواع و اقسام حساب ها، از جمله حساب جاري، پس انداز و سپرده زمان دار را در اختیار مشتری می گذارد و به افراد و شرکتها وام مي دهد. بر خلاف شرکت هاي بانکی سرمايه گذاري مانند بنگاه های هاي دلالي که معمولأ با فروش اوراق بهادار شرکت ها یا شهرداری ها سروکار دارند.
بانک مرکزي: مرجع پولي کل در يک کشور که مسئولیت کارهاي اساسي چون صدور پول رايج و نظارت بر تنظیم عرضه اعتبار در اقتصاد را به عهده دارد.
بر روی پيش خوان: واژه مجازي براي تجارت و معامله اوراق بهاداري که در يک بورس سازمان یافته مانند بورس اوراق بهادار نيويورک ثبت نشده است. معامله بر روی پيش خوان توسط معامله گران و کارگزاراني که از طريق تلقن و يا شبکه هاي کامپيوتري با يکديگر تماس بر قرار مي کنند انجام مي گيرد.
برگ قرضه: گواهی نامه ای که نشان دهنده تعهد يک شرکت در قبال دارنده آن دایر بر پرداخت مبلغ ثابتی پول در یک سر رسيد مشخص است.
بورس: بازاري منظم برای خريد و فروش سهام و اوراق قرضه .
بورس اوراق بهادار نيويورک: بزرگترين بورس معاملات سهام و اوراق قرضه در جهان .
بورس اوراق بهادار آمریکا : يکي از بورس ها ي مبادلات سهام در ايالات متحده که شامل سهام و اوراق بهادار شرکت های هاي کوچک تا متوسط در مقايسه با سهام شرکت هاي عظيم است که در بورس سهام نيويورک مبادله مي شود،.
بهره وري ( ميزان توليد): نسبت بازده( کالاها و خدمات) توليد بر واحد ورودي ( منابع بارور) در طي زماني معين .
بيمه سپرده های بانکی: ضمانت دولت آمريکا از سپرده هاي بانکی تا مبلغي معين - - فعلأ صد هزار دلار.
پرداخت جبرانی: وجه پرداختی از سوی دولت به عنوان جبران خسارت به زارعين از بابت تمام و يا بخشي از اختلا ف بين قيمت هایي که در عمل براي يک کالاي مشخص به توليد کننده پرداخت شده و قيمت هاي تضمين شدۀ بالاتر.
تامين اجتماعي: برنامه بازنشستگي دولت ايالات متحده که بسته به سهميه اي که افراد و کارفرمايان آنها در حين شاغل بودن در اين حساب پس انداز مي کنند، منافعي را پس از بازنشستگي به آنها اعطا مي کند.
تباني در قيمت گذاري: اقداماتی که معمولأ توسط تعدادي از شرکت هاي بزرگ که بر يک بازار تسلط دارند، با تثبيت قيمت کالاها و يا خدمات در يک سطح از پيش توافق شده برای فرار از قوانين بازار به اجرا گذاشته مي شود.
تبعيض گذاری در قيمت: عملکردهايي که به برخي از خريداران در مقایسه امتیازات بیشتری مي دهد .
تجارت آزاد: فقدان تعرفه ها و مقراتی که در جهت کوتاه ساختن داد وستد و جلو گيري از تجارت در ميان ملل وضع شده است.
تراز پرداخت ها : صورت حسابی از ارزش پولی معاملات بين المللي بين يک کشور و بقيه کشورها طی يک مدت معين. اين صورت حساب نشان دهنده مجموع معاملات افراد، شرکت ها و سازمان هاي دولتي يک کشور با بقيه کشورها است.
تعرفه: ماليات بسته شده بر کالاهاي منتقل شده از يک منطقه گمرکی به منطقه ديگر چه برای اهداف حمایتي و چه برای کسب درآمد.
تقاضا: مجموع کالاها و خدماتي که مصرف کنندگان طي یک دوره مشخص مايل و قادر به خريد آنها به هر قيمتي هستند.
تورم: ميزان افزايش در سطح کلی قيمت تمامي کالاها و خدمات. ( اين موضوع نباید با افزايش قيمت کالاهاي ويژه نسبت به قیمت کالاهاي ديگر اشتباه شود)
تورم رکودي: وضعيت اقتصادي مرکب از تورم پيوسته ورکود داد وستد اقتصادی.
خدمات: فعاليت هاي اقتصادي مانند حمل و نقل، بانکداري ، بيمه، جهانگردی، ارتباطات، بازاريابي، پذیرایی، داده پردازي و مشاوره که در حين توليد، مصرف مي شوند در مقايسه با کالاهاي اقتصادي که ملموس تر هستند.
خصوصي سازی: عمل واگذاری خدماتي به شرکتهای بخش خصوصي که قبلأ توسط دولت تامين مي شدند .
دارايي: مالکيت چيزي ارزشمند که معمولأ برمعیار پول سنجيده مي شود.
درآمد: دريافت حاصل شده ازفروش کالاها و خدمات يک دادوستد
در آمد ناخالص داخلي: ارزش کل بازده یک کشور، در آمد يا هزينه هايی که در محدوده مرزهای آن کشور به بار می آید.
رشد اقتصادي: افزایش ظرفيت يک کشور در توليد کالاها و خدمات.
رفع نظارت: برداشتن کنترل دولت از روی يک صنعت.
رکود اقتصادی: کاهش شدید در فعاليت اقتصادي چه از لحاظ وسعت و دامنه و چه از نظرمدت زمان .
سرمايه: تجهيزات فيزيکي ( ساختمان ها، ابزار و آلات، مهارت هاي انساني) بکار رفته در توليد کالاها و خدمات. این اصطلاح همچنين به دارایی شرکتها، اوراق قرضه، اوراق بهادار و پول نقد نيز اطلاق مي شود.
سرمايه انساني: تندرستي، نيرو، آموزش ، کارورزي و مهارت هايي که افراد به شغل هايشان عرضه مي کنند.
سرمايه گذاري: خريد اوراق بهادار مانند سها م يا اوراق قرضه.
سرمايه گذاري پرمخاطره(قماري):سرمايه گذاري در يک دادو ستد تازه و احتمالأ پر مخاطره.
سطح زندگي: حداقل احتياجات اوليه، رفاهيات و يا تجملاتي که جهت قرار دادن شخص و يا گروهي در وضعيت و يا شرايط مرسوم يا صحيح، اساسي محسوب مي شود.
سوبسيد ( يارانه): امتیاز اقتصادي، مستقيم يا غير مستقيم، که توسط دولت به توليد کنندگان کالاها وخدمات داخلي، غالبا درجهت تقويت موقعيت رقابتي آنها در برابر کمپاني هاي خارجي اعطا مي شود.
سوبسيد (یارانه) صادرات: مبلغ یک کاسه ای که توسط دولت به دستگاه یا شرکتی که کار آن برای رفاه عمومی مفید تشخیص داده می شود اعطا می گردد.
سود سهام: در آمد به دست آمده از نگهداري سهام. این در آمد معمولأ نمايانگر سهمی از سود حاصله است که به نسبت میزان سهم در مالکیت پرداحت می شود.
سوسياليسم: نظام اقتصادي که در آن ابزار اصلي توليد به طور عمده طبق نوعي سيستم برنامه ريزي مرکزي تحت مالکيت و کنترل جمعي دولت قرار دارد.
سهم عادي: سهميه درمالکيت يک شرکت.
سهام: مالکیت در دارایی يک شرکت .
سياست پولي: اقدامات نظام ذخیرۀ فدرال برای مهار کردن میزان نقدینگی و هزینه پول و اعتبار بعنوان ابزاري برای کمک به ایجاد اشتغال درسطح وسیع،ارتقاء رشد اقتصادي ،تثبيت قيمتها و ایجاد الگوهای قابل دوام در معاملات بين المللي.
سیاست حمایت از محصولات داخلی: استفاده از محدوديت بر واردات يا تشويق آگاهانه و عمدي این گونه محدودیتها به منظور توانمند کردن توليد کنندگان ناکار آمد داخلي برای رقابت موفقيت آميز با توليد کنندگان خارجي..
سياست مالي: تصميمات دولت فدرال در بارۀ مبلغ پولي که مصرف و یا بصورت ماليات وصول می کند در جهت تأمین اشتغال کامل و اقتصاد غير تورمي.
طرح نو (New Deal) : برنامه هاي اصلاحات اقتصادي دهه 1930 در آمريکا که برای کمک به خارج شدن آمريکا از دوران کسادی عظيم تدوین شده بود.
نظام بازرگانی آزاد: سيستم تجاری که در آن کشورها اجازه دسترسي آزاد و بدون تبعيض را به بازارهاي يکديگر مي دهند.
نظام نرخ برابري ثابت ارز: نظامي که در آن نرخ هاي تسعیر بین ارز هاي رايج د رسطحی از پيش تعيين شده برقرار مي شود و درپاسخ به تغيير عرضه و تقاضا تغيير نمي يابد.
نظام نرخ شناور برابری ارز: نظامي انعطاف پذير که در آن نرخ ارز توسط نيروهاي عرضه و تقاضاي بازار و بدون مداخله تعیین مي گردد.
شرکت سرمايه گذاري: شرکتی س که به طور منظم سهام تازه صادر وسهام موجود را هنگام درخواست خريداری می کند. این شرکت سرمايه خود را برای سرمايه گذاري در اوراق بهادار گوناگون در ديگر کمپاني ها به کار می اندازد وجوهی را که از افراد جمع آوري کرده از جانب آنها در موجودي اوراق بهادار سهام گوناگون سرمايه گذاري مي کند.
صادرات: کالاها و خدماتي که در داخل توليد و به خريداران کشور ديگر فروخته مي شود.
عرضه: جدولی از آنچه که توليد کنندگان مايل و قادر به فروش آنها به هر قيمت ممکن طي مدت معينی هستند.
عرضه پول: مقدار پولي ( سکه، اسکناس و حساب هاي جاري) که دراقتصاد يک کشور درجريان است.
فروش زير قيمت تمام شده ( قیمت شکنی): به موجب قوانين آمريکا، فروش يا صادرات کالا به ايالات متحده به قیمتی " کمتر از ارزش منصفانه بازار " ، وقتي که چنين فروش هايي عملا صدمه به توليد کنندگان محصولات مشابه در آمريکا وارد کند یا آنها را در معرض چنین تهدیدی قرار دهد.
قانون ضد تراست: خط مشي و يا عملي که هدف آن کوتاه کردن دست قدرت هاي انحصار طلب در يک بازار است.
کساد: کاهش شديد در فعاليت هاي کلي اقتصادي در برحسب مقدار و / يا طول مدت.
کسري بودجه: مبلغی که دولت ساليانه بيش از درآمد خود هزینه مي کند.
کسري موازنه بازرگانی: مقداري که واردات يک کشور بر صادرات آن پيشي گيرد.
کشت و صنعت: واژه اي که نمایانگر ماهيت عظيم و شرکت گونه و برخي از مؤسسات کشاورزی در اقتصاد امروزی آمریکا است.
کمک به قيمت های کشاورزی : کمک دولت فدرال به کشاورزان برای حمايت از آنها در مقابله با عوامل نامساعدي چون آب وهواي بد يا مازاد توليد.
کميسيون اوراق بهادار و مبادلات ارزی (SEC ): یک دستگاه نظارت کننده مستقل ، غير حزبی و نيمه قضايي که مسئول اجرای قوانين فدرا ل اوراق بهادار است. هدف از وضع اين قوانين حمایت از سرمايه گذاران و حصول اطمينان از دسترسي آنان به تمامي اطلاعات مربوط به اوراق بهادار عمومي است. کميسيون همچنين بر کار شرکت هايي که در خريد يا فروش اوراق بهادار دست دارند، کسانی که در زمینه سرمايه گذاری نظر مشورتی در اختیار افراد می گذارند و نيز بر کار شرکت هاي سرمايه گذاری نظارت دارد.
مازاد بودجه: مبلغ ساليانه اي که دولت بيش از مصرف خود در مي آورد.
مازاد تجارت: مقداري که واردات يک کشور از صادرات آن کشور پيشي گيرد.
مالکيت معنوي: مالکيتی که گواه آن ثبت اختراع، ثبت علائم تجاری و حق تألیف است. این مالکیت حق تصرف، استفاده و یا در اختیار گرفتن محصول ابتکار انسانی را به [صاحبان آن] اعطا مي کند.
مزايای اضافی: امتیازات غير مستقيم و غير نقدي مانند بيمه بهداشت، بيمه عمر ، سود سهام و جز آن که علاوه بر دستمزد و مزاياي حقوقي توسط کارفرمایان به کارمندان داده مي شود.
معاملات سلف خری: قراردادهایی که مستلزم تحويل کالايي با کيفيت و کمیت معين و قيمت مشخص در يک موعد مقرر در آينده است.
مانع غير تعرفه اي: اقدامات دولتی نظیر سيستم هاي نظارتی و وضع عوارض گوناگون ، علاوه بر تعرفه هايي که واردات را محدود می کند یا به صورت بالقوه توان محدود ساختن بازرگانی بين المللي را دارد.
معیار طلا: نظام پولي که در آن ارزش پولهاي رايج برحسب وزن مشخص طلا تعيين ميشود.
نرخ تسعیر: نرخ، يا قيمتی، که بر اساس آن، پول رايج يک کشور با پول رايج کشور ديگري معاوضه مي شود.
نرخ تخفيفی: نرخ بهره ای که از طرف بانکهاي بازرگاني برای دريافت وام ازبانکهای ذخیرۀ فدرا ل پرداخت می شود.
نظارت : تنظيم و انتشار ضوابط و مقررات ويژه از سوي سازمان های مجاز تحت نظارت قانوني، درجهت اداره وسازمان دهی یک فعاليت يا صنعت مشخص.
نظارت اجتماعي: محدوديت هايي که توسط دولت به منظور منع و ياجلوگیری ازاعما ل زيانبار شرکت ها ( چون آلودگي محيط و يا قرار دادن کارمندان در وضعيت هاي کاري خطرناک) و يا برای تشويق رفتارهای مطلوب اجتماعي اعمال مي شود.
نظام ذخیرۀ فدرال: مرجع اصلي پولی ( بانک مرکزي) در ايالات متحده که پول رايج را چاپ و بر عرضه اعتبار در اقتصاد نظارت مي کند و این دستگاه از یک هيئت مديره هفت نفري در واشنگتن دي سي ، 12 بانک ذخيره فدرال منطقه اي و شعبات 25 گانه آنها تشکيل شده است.
نظام سرمايه داري ( کاپيتاليسم) : نظام اقتصادي که درآن ابزار توليد در مالکيت و کنترل خصوصی است و مشخصه بارز آن رقابت ومنفعت جویی است.
نظام کسب و فعالیت آزاد: نظام اقتصادي که مشخصه آن مالکيت بر دارایی ها و منابع تولیدی، انگیزۀ سود به خاطر توليد بيشتر، رقابت به خاطر تضمين کارآيي و دخالت نيروهاي عرضه و تقاضا که درجهت دادن به توليد و توزيع کالاها وخدمات است.
نظام شناور تحت کنترل: نظام مبادله ارزی که در آن نرخ بيشتر پول هاي رايج شناور و متغير است ولي بانک هاي مرکزي برای جلوگيري از تغييرات ناگهاني مداخله مي کنند.
نيروي کار: در آمريکا، به تعداد کل افراد شاغل و يا درصد يافتن شغل اطلاق می شود .
واردات: کالاها و يا خدماتي که در کشوري ديگر توليد شده ودر داخل یک کشور بفروش مي رسد.
هراس زدگی: برداشت هاي پي درپي و غير مترقبه نقدي از بانک ها که به سبب کاهش ناگهاني در اعتماد دارندگان حساب و يا ترس از اينکه بانک توسط موسسه امتياز دهنده تعطيل شود، بوجود مي آيد. به عبارت دیگر ،بسياري از دارندگان حساب به طورهمزمان پول نقد از بانک برداشت مي کنند. از آنجائي که سپرده نقدي که يک بانک در اختیار دارد فقط بخش کوچکي از سپرده هاي آن بانک راتشکیل می دهد، تعداد زياد برداشت در يک مدت کوتاه موجودی نقدی را از میان می برد و بانک را مجبور به بستن درهای خود و یا احتمالا خارج شدن از کار مي کند.
اين واژه نامه بر مبنای واژه نامه هاي اينترنتی توسط بانک ذخیره فدرال سانفرانسيسکو (Federal Reserve Bank of San Francisco) ،بانک دخیره فدرال مينياپوليس (Federal Reserve Bank of Minneapolis )، هئيت تجارتي ويرچوال
(Virtual Trade Mission) و شوراي آموزش اقتصادي ويسکانسين(Wisconsin Economic Education Council) ،تهيه شده است.
[Only registered and activated users can see links]
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.