View Full Version : قوانین طلایی فارکس
پاکباخته
Wednesday 22 Mar 2006, 18:46
دوستان عزیزم سلام،
سال نو خدمت همه شما عزیزان مبارک باشه !
انشالله درسال جدید با ورود به بازارهای مالی بین المللی نه تنها همه ضررهای گذشته تون رو جبران کنین ... بلکه کلی هم سود فراوان از این سفره ببرید !
البته حتما هزار بار شنیدین که طبق آماری که بروکرها میدن 90 درصد معامله گران فارکس تمام سرمایه شون رو تو این کار میبازند ... و فقط 10 درصد و حتی کمتر هستند که میتوانند با رعایت تمام اصول و قواعد به یک سود دهی مداوم و معقول برسند!!
خوب ... من چون زیاد تو این زمینه چیزی بلد نیستم که خدمت دوستان عزیزم ارایه کنم
تصمیم گرفتم که :
هرروز یک قانون مهم و یک نکته طلایی رو که تو این چند وقت از اینطرف و آنطرف جمع آوری کردم اینجا بنویسم!
امیدوارم براتون جالب و مفید باشه !
مطمینا این قوانین خیلی مهم تراز نحوه کار با اندیکاتورها و شناخت روندها و پترن ها و غیره است!!
ضمنا یادتون باشه که تمام این نکات طلایی رو که میخواهم اینجا بنویسم ، درواقع همه شون تاکیدی بر مهمترین قانون فاکس هستند که میگه :
« رمز موفقیت در فارکس کنترل خویشتن است ! ونه کنترل بازار !! »
پاکباخته
Wednesday 22 Mar 2006, 18:50
قانون اول :
هرگز بخاطر صرفا چند پیپ بیشتر ... سود خوبی را که بدست آورده اید از دست ندهید!!
تذکر :
کی این آیه نازل شده که باید سود آدم حتما عدد های خوشگلی مثل 10 و 20 و30 و ... پیپ باشه ؟!! چند بار باید برای یکی دو پیپ اختلاف تمام سودمون رو از دست بدیم ... ؟!!!
پاکباخته
Thursday 23 Mar 2006, 00:44
قانون دوم :
« فقط وقتی وارد بازار شوید که میخواهید پول دربیاورید ! هرگز صرفا بخاطر تفریح و سرگرمی ترید نکنید!! »
توضیح قانون :
مشکل اغلب ما تریدرهای ناموفق تعداد زیاد تریدهای روزانه مان است! متاسفانه اغلب هنگامی که پای سیستم و پلت فورم می نشینیم ... اراده و قدرت غلبه بر وسوسه ی ترید کردن خویش را نداریم !!
حداکثر تعداد مجاز ترید روزانه بین دو تا سه معامله است و بیش از آن صرفا موجب ازدیاد ضرر ویا ازبین رفتن سودهای حاصله قبلی خواهد شد!
پاکباخته
Friday 24 Mar 2006, 01:18
قانون سوم :
« هنگام تعیین استاپ لاس St ، باخود چنین مجسم کنید که حتما استاپ لاس شما خواهد خورد !! بنابراین مقدار آنرا به قدری کوچک انتخاب کنید که هم تحمل ضرر و فشار روحی آن را داشته باشید و هم به سرمایه شما کمترین لطمه و آسیب وارد گردد. »
تذکره :
اصولا اغلب اساتید چنین معتقدند که مقدار استاپ لاس باید همواره کمتر از مقدار تیک پرافیت باشد. معمولا عددی حدود نصف تیک پرافیت برای نقطه استاپ پیشنهاد می شود.
اما در یکی از صحبت هایی که با دوست و استاد عزیزم جناب آقای مهدی علیمددی (وبلاگ بازار مالی) داشتم ، ایشان درمورد نحوه تعیین استاپ لاس نکات زیر را نیز متذکر می شدند:
1) مقداد استاپ لاس باید توسط بازار تعیین گردد و نه توسط شما !! به این مضمون که استاپ لاس باید مقداری داشته باشد که با رسیدن نمودار به آن نقطه ، مطمئن شوید که حتما تحلیل و پیش بینی شما نسبت به روند بازار اشتباه بوده است.
2) برای محاسبه استاپ لاس میتوان از پترن ها ، خطوط پیوت ، سطوح فیبو و خطوط حمایت و مقاومت استفاده نمود.
3) اگرچه اغلب معامله گران معتقدند باید مقدار استاپ لاس را کوچکتر از مقدار تیک پرافیت انتخاب نمود ، اما توجه داشته باشید که با تنگ تر کردن استاپ لاس ، درواقع احتمال برخورد تصادفی نمودار با استاپ لاس تان را نیز افزایش میدهید ! به عبارت دیگر شانس بسته شدن معاملاتتان با ضرر ، افزایش خواهد یافت !
پس باید تعادل ظریفی را برای تعیین استاپ لاس و یافتن نقطه مناسب برای بسته شدن پوزیشن تان رعایت کنید و با وسواس و دقت کافی این مقدار را انتخاب نمایید.
پاکباخته
Saturday 25 Mar 2006, 04:31
هیچ تضمین ویا قانون کلی ای در فارکس وجود ندارد ! اما من میخواهم قانونی را برایتان بگویم که اگر شما را به سود فراوان نمی رساند لاقل تضمین میکند که هرگز معاملات شما با ضرر رو برو نخواهند شد !!
قانون چهارم :
« هرگز در باند پایین بولینیگر Sell نکنید ! و هرگز در باند بالای بولینگر Buy نگیرید !! »
تذکر :
1- مهم نیست که از این قانون در چه تایم فریمی استفاده میکنید ! مهم این است که هم نقطه ورود و هم نقطه خروج خود ، هردو را در تایم فریم یکسانی تعیین نمایید !
2- در این روش شما نیاز به اراده ای پولادین و تسلط کاملی بر کنترل احساسات و عواطف خود دارید ! زیرا شما باید هنگامی که به چشم خود مشاهده میکنید که بازار درحال سعود است ، پوزیشن بای نگیرید و با خود بگویید : نه ! چون اکنون قیمت در باند بالای بولینگر است من این کار را نخواهم کرد !! ویا برعکس هنگام سقوط بازار ، اگر قیمت در باند پایین واقع بود مطلقا وارد معامله سل نشوید !! حتی اگر ممکن است فرصت های استثنایی را از دست بدهید بازهم طمع نکنید و به قانون پایبند بمانید !
3- یک نکته راهم اینجا بگویم که عموما از باند بولینگر با مشخصات پیش فرض 20 و 2 استفاده میکنند ... اما دوست و استاد عزیزم جناب مهدی علیمددی توصیه می کنند که از مقادیر 21 و 3 به این منظور استفاده گردد . به هرحال انتخاب با شماست که با کدام مورد راحت تر باشید. من به شخصه همان 20 و 2 را پیشنهاد میکنم.
پاکباخته
Saturday 25 Mar 2006, 23:29
قانون پنجم :
« فرصت ها را از دست بدهید ، اما سرمایه خود را هرگز !! »
توضیح :
برخی معامله گران هنگامی که پیش بینی می کنند که روند بازار درحال تغییر جهت است (بعنوان مثال هنگام برخورد با سطوح حمایت یا مقاومت) پیش از آنکه از واکنش واقعی و قطعی بازار اطمینان یابند ، با این آرزو و امید که بازار حتما مطابق میل و پیش بینی آنها رفتار خواهد کرد ، درخلاف جهت روند فعلی بازار ، وارد معامله می گردند !
درحالیکه قطعا صبر کردن و از دست دادن صرفا دو یا سه پیپ ، جهت حصول اطمینان از آغاز واکنش بازار و تغییر روند واقعی قیمت بسیار بهتر از آن است که صرفا برای کسب این چند پیپ ، فقط با اتکا به حدس و گمان خود ، و بااین امید که انشالله بازار آنطور که من فکر میکنم تغییر مسیر داده و پیش خواهد رفت ، قبل از اطمینان کافی و مشاهده وقوع تغییر روند قیمت ، وارد بازار شویم !!
( انقدر اگر و اما گفتم که خودم هم نفهیمدم چی گفتم .... ؟!! انشالله که شما منظور را گرفته باشید !! )
پاکباخته
Monday 27 Mar 2006, 00:56
قانون ششم :
« هرکس درشغل خود ابزار کاری دارد که باید وقت و انرژی فراوانی را برای بهبود و مراقبت از این ابزار صرف نماید. ابزار کار شما هم در فارکس : 1- ذهنی آرام و متمرکز 2- کامپیوتری سالم و بدون ایراد 3- اینترنتی پرسرعت و قابل اطمینان است ! پس به حد کافی به ابزار کار خود رسیدگی نمایید !! »
توضیح :
این قانون که دیگه توضیح نمیخواهد !!
تازه به نظر خیلی وسواس گونه و رویابافانه هم میاد ... نه ؟!!
پس بزارین یه خاطره براتون بگم:
من عادت داشتم برای اینکه سرعت عمل به خرج بدم ، اول پوزیشن هام رو باز می کردم ، بعد از اینکه فعال می شد ، بلافاصله می رفتم سراغ تعیین استاپ لاس و تیک پرافیتش ... !
اما یکبار چند دقیقه به ساعت 17 متاتریدر بود ... و من که حواسم نبود یه پوزیشن باز کردم ...
ولی تا اومدم استاپ و پرافیتم رو مشخص کنم ... چشمتون روز بد نبینه ... از اون خبرهای انفجاری منتشر شد و یورو از جاش کنده شد !! شدت تراکم اطلاعات در این لحظه آنقدر شدید شده بود که نمیدونم چرا سایت بروکر من یهو هنگ کرد !! هرچی زور زدم و از اینترنت قطع شدم و دوباره شماره گیری کردم ... دیدم نه فایده نداره که نداره !!
کامپیوترم رو چند بار روشن و خاموش کردم ... هرچند که تقریبا مشخص بود که مشکل از قطع شدن سایت بروکرم است ... ولی خوب من مستاصل بودم و راه دیگه ای نداشتم! باخودم گفتم حالا شاید مشکل از کامپیوتر من باشه !! بنابر این هی مرتب خاموش و روشن اش کردم... ولی هیچ فایده ای نداشت که نداشت !!
حدود پانزده دقیقه طول کشید تا سایت این خدا نشناس های کافر(!) دوباره راه افتاد ! من تو این ده دقیقه باخودم حساب میکردم که : خوب ... من که استاپ لاس نذاشتم ... پس اگه مثلا بازار 100 پیپ درخلاف جهت پوزیشن من حرکت کرده باشه ، من چند درصد از کل سرمایه ام رو از دست میدم ؟!! اصلا چیزی ته حسابم میمونه ... ؟!!
سرتون رو درد نیارم ! وقتی دوباره اتصال برقرار شد ... اگه گفتین چی دیدم ؟!! 110 پیپ سود درجهت پوزیشن من ... !!!
پس خدا رو صدهزار بار شکر کردم ... و به خودم قول دادم که دیگه بچه(!) خوبی بشم و اولا - دیگه هرگز بدون استاپ لاس هیچ پوزیشنی رو باز نکنم! و دوما - به قانون ششم عمل کنم و کامپیوترم رو که خیلی وقت بود مرتب close میداد و لازم بود ویندوزش رو عوض کنم ، اینکار رو همون روز انجام بدم! سوما - همیشه حداقل دو سه تا کارت اینترنت دست نخورده یدکی داشته باشم !!!
moshaver
Friday 02 Jun 2006, 06:43
سلام جناب پاکباخته عزیز
سئوالی دارم.
منظور از باز کردن پوزیشن چی هست و چطور صورت میگیرد؟ (در Meta Trader)
توضیح اینکه
من اول مقدار تیک پروفیت - بعد مقدار ستاپ لاس - را انتخاب میکنم
و سپس بسته به مورد سل یا بای را انتخاب میکنم.
و تا زمانیکه دکمه سل یا بای را نزده ام معامله خرید یا فروش زوج ارز شروع نمیشود.
قبلا از پاسختان متشکرم.
پاکباخته
Sunday 11 Jun 2006, 02:04
دوست خوبم مشاورعزیز سلام
همانطور که خود شما به خوبی توضیح فرمودید ، به همین شیوه ای که ذکر کردید میتوانید به سادگی یک دستور خرید یا فروش ثبت نموده و وارد بازار گردید.
اصطلاحا به کل عملیاتی که شما فرمودید «اوردر گذاشتن» گفته میشود و از لحظه ای که اوردر شما عملا وارد بازار میگردد ، اصطلاحا میگویند که : پوزیشن شما باز شده است.
و بدیهی است که این پوزیشن (که ممکن است سل ویا بای باشد ) تازمانی که قیمت به تارگت موردنظر شما (یا همان پرافیت تان)نرسد، پوزیشن تان بازخواهد ماند .
و درپایان نیز هنگامی که قیمت به تارگت موردنظر شما می رسد ، پوزیشن شما بطور اتوماتیک بسته شده و خالص سود یا زیان متعلق به آن پوزیشن ، به موجودی شما افزوده شده ویا خدایی نکرده از آن کسر میگردد.
پس درواقع اگر بخواهیم به زبانی خودمانی بگوییم پوزیشن گرفتن به معنی همان ترید کردن است.
بدنیست این را هم عرض کنم که کلا به دو شیوه میتوانید پوزیشن بگیرید و وارد بازار شوید:
1- به طریق آنی : در این حالت در هرلحظه ای که قیمت در عدد موردنظر شما قرار گرفت با فشاردادن دکمه Sell ویا Buy درهمان لحظه پوزیشن شما باز شده و عملا وارد بازار میشوید.
2- اوردر گذاشتن: در این روش شما به یکی از شیوه های Buystop یا Sellstop ویا Buylimit ویا Selllimit به بروکر خود اطلاع میدهید که هنگامی که قیمت به مقدار مورد نظر شما رسید بطور اتوماتیک یک پوزیشن درجهت دلخواهتان برایتان باز کند، در این شیوه اگر قیمت اصلا به محدوده تعیین شده توسط شما نرسد اصلا هیچ پوزیشنی نیز بطور واقعی برایتان باز نخواهد شد و نتیجتا هیچ مبلغی را نه سود خواهید کرد و نه ضرر خواهید نمود.
گفته میشود که یک تریدر مجرب ، قاعدتا باید سعی کند اغلب تریدهای خود را به شیوه دوم انجام دهد. یعنی ابتدا جهت حرکت بازار را تشخیص دهد و سپس مسیر آتی آن را پیش بینی کند و سرانجام برمبنای پیش بینی و تحلیل خود در نقطه ی مناسبی با گذاشتن اوردر از پیش تعیین شده به انتظار ورود به بازار بنشیند.
بنابراین قاعدتا اگر تحلیل تریدر اشتباه باشد احتمالا قیمت اصلا به محدوده موردنظر وی نخواهد رسید و تریدر فرصت تشخیص اشتباه و کنسل کردن اوردر خود را دارد. درحالیکه اگر طبق روش اول صرفا فی البداهه و بصورت آنی وارد بازار گردد، دیگر درصورت تحلیل اشتباه فرصتی برای تشخیص آن و کنسل کردن دستور خود و فرار از ضرر احتمالی نخواهد داشت!
امیدوارم که پاسخ مناسبی به سوال خوب شما داده باشم.
ببخشید که کمی طولانی شد.
moshaver
Sunday 11 Jun 2006, 09:58
سلام جناب پاکباخته عزیز
از لطفتان و این پاسخ مبسوط سپاسگزارم.
سربلند و موفق باشید
مهربان
Sunday 11 Jun 2006, 12:50
سلام جناب آقای پاکباخته
امروز فرصتی شد تا این صفحه فارکس و نوشته های شما و سایر دوستان رو بخونم. ضمن تشکر از شما و بقیه ، چند تا سوال داشتم اگر فرصت داشته باشین و جواب بدین ممنون میشم.
1- اگر من بخواهم فارکس یاد بگیرم آیا منبع فارسی یا سایتی که آموزش کامل داده باشه سراغ دارین؟
2- آیا شما خودتون در کلاس خاصی دوره دیدین و یا اینکه به صورت جسته و گریخته مطالب رو جمع آوری کرده و یاد گرفته اید؟ اگر کلاس و دوره مفیدی در این زمینه می شناسین و یا خودتون دوره دیدین لطفا پیشنهاد کنین.
3- آیا اطلاع دارین که این نوع معاملات از نظر شرعی درسته یا نه؟ و آیا در این مورد تحقیق کردین؟
4- در مورد خرید و فروش سهام بورسهای خارجی بصورت اینترنتی (CFD trading) هم اگر اطلاعاتی دارین ممنون میشم بدونم.
لیدر نیما
Monday 06 Oct 2008, 15:44
سلام پاکباخته ی عزیز ...
قانون ها کم بود و لی عالی و اصلی ... مخصوصا ...
« فرصت ها را از دست بدهید ، اما سرمایه خود را هرگز !! »
و :
من دوست دارم که به قدری دقیق وارد میشه که بلافاصله پوزیشنش میره رو سود ... اما همش مارجین میشه ... اعصاب منو ریخته بهم ... میگه 50پیپ سود میخوام ... آقا هفته پیش 37+ رو نبست گفت فقط +50 اینقدر واستاد سر حرفش که در 10 ساعت مارجین شد ... جالبه بگم در 10 یا 15 مین به +37 رسید ... البته این یود باسه دوست گلم پژمان معمولیه ...نمیدونین این پسر معجزه س ... Sl براش معنی نداره ... یه روز رفتم پیشش که کنترلش کنم ... یادش بخیر ... نمیذاشت رو سود ببندم ... آخر ازش قول گرفتم ... که اون معامله کنه و من مسئوله بستنش بشم ... یادش بخیر ... پژمان میشست پشت سیستم ... بعد از 1 ساعت نگاه کردن داد میزد الان وقتشه ... 7نیما7 بیا ... منم رحم نمیکردم ...+20الی+30 میبستم ... تا عصر 130+ پیپ شد ... زدیم بیرون ... روز خوبی بود 3 روز بعد آقا پژمان مارجین شد ...البته با سودهایی که برداشته بود ضرر نکرده بود ...
قانون خوبیه ممنون پاکباخته ...
در پناه خدای پاک و مهربون
دوستدارتون نیما ....
saeed2153
Saturday 25 Oct 2008, 15:53
من از این قانونها میخوام......
خیلی عالی بودند..........;;)
aaemami
Thursday 25 Dec 2008, 18:49
قانون دوم :
« فقط وقتی وارد بازار شوید که میخواهید پول دربیاورید ! هرگز صرفا بخاطر تفریح و سرگرمی ترید نکنید!! »
توضیح قانون :
مشکل اغلب ما تریدرهای ناموفق تعداد زیاد تریدهای روزانه مان است! متاسفانه اغلب هنگامی که پای سیستم و پلت فورم می نشینیم ... اراده و قدرت غلبه بر وسوسه ی ترید کردن خویش را نداریم !!
حداکثر تعداد مجاز ترید روزانه بین دو تا سه معامله است و بیش از آن صرفا موجب ازدیاد ضرر ویا ازبین رفتن سودهای حاصله قبلی خواهد شد!
تجربهی یکی از بزرگترین بورسبازان وال استریت- جسی لیورمور
جسی لیورمور (Jesse Livermore) یکی از بزرگترین بورسبازان تاریخ وال استریت است. بر اساس برخی اخبار بیشترین ثروتی که او طی پنجاه سال از طریق تجارت در بورس آمریکا طی سالهای1890 تا 1940 به دست آورد به ١٠٠ میلیون دلار میرسد. با این حال در زمان مرگ کل داراییهای او تنها ۵ میلیون دلار بود. جسی در دوازده سالگی مسئول ثبت قیمتهای مشتریان در کارگزاری بود که در آن بر روی قیمت سهام شرط بندی میکردند. بعد از مدتی او خود نیز در این شرط بندیها شرکت کرد و اتفاقا برنده هم شد. طی چند ماه او 1000 دلار (تقریبا معادل ٢٠هزار دلار امروز) از این راه به دست آورد. چندی بعد او آنقدر در این کار موفق شد که تمام قمارخانههای بازار سهام، از ثبت نام او در لیست خود خودداری میکردند. از آن به بعد او شروع به خرید و فروش سهام کرد و به سرعت در این کار هم موفق شد. از این زمان سفته بازی تنها کار جسی لیورمور تا پایان عمر گردید.
جسی به زودی استراتژی خود را تغییر داد. او افق سرمایهگذاری خود را از دورههای کوتاه مدت تغییر داد و سرمایهگذاریهای خود را بر اساس روندهای بلند مدت اقتصادی انجام داد. جسی اولین میلیون دلار خود را در سال 1906 به دست آورد. در آن سال بازار به شدت دچار بحران اعتبارات شدهبود و ارزش بازار سهام به سرعت در حال کاهش بود. در نتیجهی این سقوط او نیز در ابتدا بخشی از سرمایه خود را از دست داد. جسی در آن دوره در سه تلاش پیاپی کوتاه مدت برای جبران ضرر خود، شکست خورد ولی در چهارمین تلاش خود موفق شد از روش فروش استقراضی پول هنگفتی به دست آورد. در آن زمان جسی در حالی به اولین میلیون دلار خود دست یافت که بازار سقوط وحشتناکی را تجربه میکرد. بعد از این موفقیت، او به پسر شگفتانگیز شهره شد.
[Only registered and activated users can see links]
کتابهای زیادی درباره او نوشته شدهاست. یکی از مشهورترین این کتابها در سال 1917 با عنوان "خاطرات یک منشی سهام" (Reminiscences of a Stock Operator) توسط ادوین لفور (Edwin Lefever) نگاشته شدهاست. این کتاب شاید مشهورترین کتابی است که در مورد سفتهبازی سهام نوشتهشدهاست. کتاب مذکور هنوز هم تجدید چاپ میشود. لیورمور در کتاب خودش، چگونه در بازار سهام تجارت کنیم، میگوید "کسانی که هر روز و هر هفته دست به خرید و فروش میزنند هرگز موفق نمیشوند، تنها زمانهایی خاص از یک سال ، شاید پنج یا شش مورد، وجود دارد که شما میتوانید به خود اجازهی انجام معامله دهید. در خلال این زمانها، تنها باید منتظر باشید تا بازار خود را برای تغییر بزرگ بعدی آماده کند".
جسی بخش زیادی از پول خود را در سقوط سال 1929 از دست داد و دیگر هرگز موقعیتی پیش نیامد که بتواند میزان داراییهای خود را به سطح آن سال برساند. جسی در سن ۶٣ سالگی در نتیجهی خودکشی از دنیا رفت.
[Only registered and activated users can see links]
گروه اقتصادی نوسان
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.