View Full Version : فارکس از نظر شرعی مشکلی ندارد
omidfx
Friday 30 Jan 2009, 13:50
فتوای مراجع ایت الله خامنه ای و ایت الله مکارم شیرازی
کسانیکه مسائل شرعی برای انها مهم است باید از بروکرهایی که حساب اسلامی ارائه میدهند استفاده کنند . که تمام مسلمانان با انها کار میکنند .
[Only registered and activated users can see links]
و تصویر زیر هم اقای کاغذ چی مستقیما از دفتر مقام معظم رهبری سئوال کرده اند .
درضمن اینجا اصلا قصد معرفی IB یا شخص خواصی نیست و فقط منظور مسئله فقهی این بازار است .
Arak_fx
Saturday 31 Jan 2009, 08:32
سلام
امید جان این حرف ها را بیخیال شو . من که از اون اول کاری به اینکه از نظر شرعی مشکل داره یا نداره نداشتم و ندارم و نخواهم داشت . شرع و عقل تایید کننده هم هستند . فارکس تخصصی هست و عقل بهتر از شرع تصمیم میگیره .
abdban
Sunday 01 Feb 2009, 18:27
................
ronaldinio
Tuesday 03 Feb 2009, 21:36
اصلا حالش به اینه که غیر شرعی باشه . هنوز سال83 - 84 وغیر شرعی بودن بورس و جریانات بسته شدن نمادها برای شفاف سازی و................. یادمون نرفته .
هر چیزی که بشه یه کم مستقل توش پول در اورد غیر شرعیه ولی کلاه شرعیه بهره بانکی چون به جیب اینا میره شرعیه
Help
Wednesday 04 Feb 2009, 09:48
از نظر آیت الله مکارم شیرازی مشکل داره در لینک زیر شماره 21
و اگر میخواهید علتش رو بدونید به این شماره زنگ بزنید با آقای دربانی صحبت کنید 02517840003
البته من زنگ زدم که علت رو همین دادن اعتبار 100 برابر میدانند و نظرشون اینه که این شرکت های کارگزاری این اعتبار را میدهند تا شما سریعتر ضرر کنید و این کلاه برداریست
omidfx
Wednesday 04 Feb 2009, 15:29
این توضیح که در این لینک قرار گرفته اصلا توضیح کامل و درستی درمورد فارکس نیست این نوع معامله اصلا شباهتی به قمار ندارد و بازاری با علم و فرمول خواص خودش است که در حال حاضر تمام کشورهای اسلامی مستقیما با ان کار میکنند و حتی کانالهای تلویزیونی سراسری برای فارکس و سهام و فیوچر و ... دارند .
در مورد وام 100 برابر هم که فرمودید علت کم بودن سرمایه اولیه اکثر معامله گران است و شما میتوانید معاملات کم سود داشته باشید و لوریج خود را پایین قرار بدهید . (مثلا 10 ) در ضمن سود این نوع فاینانس از سود بانکی ما بسیار پایین تر
اگر مشکل اینه اول سود بانکی خودمون رو باید درست کنیم .
توضیح دفتر مقام معظم رهبری کاملتر و معقول تر است کسانی که مسائل شرعی برای انها مهم است میتوانند به گفته اقای خامنه ای رجوع کنند . پیروز باشید
Help
Wednesday 04 Feb 2009, 16:51
این توضیح که در این لینک قرار گرفته اصلا توضیح کامل و درستی درمورد فارکس نیست این نوع معامله اصلا شباهتی به قمار ندارد و بازاری با علم و فرمول خواص خودش است که در حال حاضر تمام کشورهای اسلامی مستقیما با ان کار میکنند و حتی کانالهای تلویزیونی سراسری برای فارکس و سهام و فیوچر و ... دارند .
در مورد وام 100 برابر هم که فرمودید علت کم بودن سرمایه اولیه اکثر معامله گران است و شما میتوانید معاملات کم سود داشته باشید و لوریج خود را پایین قرار بدهید . (مثلا 10 ) در ضمن سود این نوع فاینانس از سود بانکی ما بسیار پایین تر
اگر مشکل اینه اول سود بانکی خودمون رو باید درست کنیم .
توضیح دفتر مقام معظم رهبری کاملتر و معقول تر است کسانی که مسائل شرعی برای انها مهم است میتوانند به گفته اقای خامنه ای رجوع کنند . پیروز باشید
دوست عزیز بهتره برای کمک به من هم شده یک زنگ به
با آقای دربانی 02517840003
بزنی و ببینی چی میگه
و این رو بگم که آقای مکارم شیرازی شاید یکی از بروزترین مراجع تقلید باشند چون همانطور که میبینید در سایت خود اسم فارکس را هم آورده اند ولی اگر به سایت دیگر مراجع روجوع کنید هیچ کلمه فارکسی پیدا نمیکنید که نشان از عقب بودن از مسایل روز آنها دارد
Arak_fx
Thursday 05 Feb 2009, 07:36
آقا من کاری ندارم کی چی گفته . من فتوا میدم که از بهترین حلال هاست =d> دیگه بحث نکنید :-d
Help
Friday 06 Feb 2009, 18:35
اونا کین که حرفای اینارو گوش میکنن !!!
دوست عزیز همانطور که وقتی مریض میشی از دکتر میخوای که درباره علتش نظر بده و شناسایی کنه که مریضی یا نه در مورد مسایل شرعی هم نیاز به متخصص است که حرام یا حلال بودنش رو شناسایی کنه
Help
Friday 06 Feb 2009, 18:45
دوستان که براشون شرعی بودن کسب و کاری که می کنن مهمه میتونن تو بحث شرکت کنند
بنده علت حرمت رو از دفتر ایشان (آقای دربانی 02517840003) سوال کردم و نظر ایشان کاملا منطقی است نظر ایشان این است:
اکثر کارگزاران و شاید تمام کارگزاران که در ایران کلاینت میگیرند به احتمال خیلی قوی معاملات کلاینت هاشون رو به صورت صوری انجام میدهند به این صورت که چون آنها میدانند که اکثر کلاینت ها بازنده هستند بنابراین اصلا معاملات شما را نادیده میگیرند و فقط به صورت صوری به شما میگویند که شما پزیشنت باز شد!!!
یعنی نه پولی در کار است و نه طرف دوم معامله در اصل کارگزار روی اکثریت بازنده کلاینت ها قمار میکنه که این کار حرام است حال شاید بپرسید که خوب چه فرقی به حال ما داره ما که داریم کار خودمون رو انجام میدیم و کارگزار هم اگر سود کنیم پولمون رو خواهد داد؟!
در جواب میتوان گفت که چون برنده اصلی و قطعی این بازی کارگزار است (با کلاه برداری و راه انداختن قمار) در اصل پول 90 درصد بازنده این بازی به جیب معامله گران واقعی نمیرود بلکه به جیب کارگزار میرود و این کار ما اگر ادامه پیدا کند دراصل ما داریم به کلاه بردار در برداشتم کلاه خود و دیگران کمک میکنیم و این کار او را حمایت میکنیم یعنی اینکه از نظر اسلام این کلاه بردار باید تحریم و محاکمه شود نه اینکه همینطور به کار خود ادامه دهد
Help
Friday 06 Feb 2009, 18:48
حال اگر میتوانید این موضوع رو اثبات کنید که کارگزار این کلاه برداری را انجام نمیدهد بسمه الله
گوشی تلفن را بردارید و به بروز ترین دفتر مراجع تقلید (از نظر من) یعنی دفتر آیت الله مکارم شیرازی تلفن کنید و یا حضوری تشریف ببرید به قم
به خدا من هم مدت بسیاری صرف یادگیری کرده ام و اتفاق تازه به یک جاهای خوبی هم رسیده ام ولی از آن دنیا میترسم
Arak_fx
Saturday 07 Feb 2009, 08:25
ای بابا عجب بحثی می کنید .
من که برام فرقی نمیکنه چه حلال باشه چه حرام باشه من که کاری به این حرف ها ندارم . سرم تو کار خودمه و کاری به اینکه حلاله یا حرامه ندارم .
فقط یه چیزی : حالا شما کار کنید . موقعی که به سود رسیدید خیلی دیگه خواستید شرعیش کنید زکات و خمسش را بدهید ببینید چطور فتوا براتون صادر می کنند که آقا از بهترین حلال هاست :))
فارکس حلال ترین حلال هاست - در بازار فارکس تریدر دهنش سرویس میشه تا دو قرون در بیاره :)
Help
Saturday 07 Feb 2009, 12:35
ای بابا عجب بحثی می کنید .
من که برام فرقی نمیکنه چه حلال باشه چه حرام باشه من که کاری به این حرف ها ندارم . سرم تو کار خودمه و کاری به اینکه حلاله یا حرامه ندارم .
فقط یه چیزی : حالا شما کار کنید . موقعی که به سود رسیدید خیلی دیگه خواستید شرعیش کنید زکات و خمسش را بدهید ببینید چطور فتوا براتون صادر می کنند که آقا از بهترین حلال هاست :))
فارکس حلال ترین حلال هاست - در بازار فارکس تریدر دهنش سرویس میشه تا دو قرون در بیاره :)
دوست عزیز مثل اینکه شما اصلا پست های من رو نخوندید!!!
باید به عرضتان برسانم که تا به اینجا که بنده تحقیق کرده ام فارکس فی نفسه هیچ ایرادی ندارد و حلال است
و باید به اطلاعتان برسانم که در بورس کالا همینک معاملات آتی (فیوچر) در حال انجام است و لوریج و کال شدن هم در این بازار وجود دارد!
لطفا ابتدا پست ها رو بخونید و بعد در بحث شرکت کنید!!!
ali66
Sunday 15 Feb 2009, 07:57
با عرض سلام به دوستان گرامی:
دوست عزی ، جناب help ؛ شما که با دفتر آیت الله مکارم و اقای دربانی در ارتباطی می تونم خواهش کنم بپرسی این عزیزان چه دلیلی بر صوری بودن معاملات اکثر بروکرها دارد ؟ من خودم از یکی از بروکرها سوال کردم که اتفاقا در ایران که معروغه و آی بی های معتبری هم داره ، گفتن که ما معامله حقیقی انجام می دیم و واقعا بنا به دستور ارز می خریم . اگه این احتمال قوی شما از این مطالبی که اخیرا در چند تا سایت نوشته شده ، به وجود اومده باید بگم این افراد قصدشون خیر و بدون غرض نیست چون اگر تو سایتشون دیده باشید خودشون هم نرم افزار معاملاتی ارائه می دن که صد در صد اعبارش از فارکس کمتره . پس شما یا حتما باید یکی از کارکنان برکرها باشی و یه مدت در تمام بروکرها کار کرده باشی یا خود بروکها بهت گفته باشن، البته اشتباه نشه اینکه در بروکرها کلاهبردار هم هست شکی نیست ولی چرا آیت الله مکارم اصل فارکس رو تحریم کردن ؟ اگر ایشون مثلا گفته بودن معاملات فارکس شرط تقابض رو نداره ، خدا شاهده اگه از ایشون تقلید می کردم دیگه اسم فارکس رو هم نمی بردم ولی وقتی علت تحریم کلاهبرداری بروکرها مطرح شده این سوال پیش می آد حالا اگه بروکری واقعا معامله کرد اونوقت حکمه فارکس چیه ؟ در ثانی کلاهبرداری یک بروکر از چه راه شرعی اثبات میشه ؟ آیا همینکه خود بروکر داره داد میزنه معاملاتم واقعیه در ضمن این بروکر رسما ثبت شده و معامله گذان هم موردی تخلف در اون ندیدن کافی نیست؟
ببین دوست عزیز وقتی این معاملات فارکس به این راحتی و با هزینه کم و ارقام سود نجومی در دسترسه بدیهیه هر کسی ببینه با طمع بسیار و احتمالا قرض کردن و یا سرمایه زندگی خودشو به بازی گرفتن و بدون علم و تجربه وارد فارکس میشه در بدترین حالت بازار با بالاترین لوریج و حجم معامله و با شیر و خط معامله میکنه و با شکست حتمی میشه مثل مار لگد شده که هر جا بشینه از فارکس بد میگه ، اونوقت اشخاصی مثل کسانی که در دفتر آیت الله مکارم هستن حرف این اشخاصو می بینن و براشون ظن قوی ایجاد میشه که اکثر بروکرها کلاهبردارن !
اگه فارکس با اکثر بروکرهاش کلاهبرداری چرا در 300 دانشگاه معتبر بین المللی و حتی دانشگاه تهران تدریس میشه ؟ همه این افراد و تمام بروکرها و حتی بانکهای غربی و اونهایی که در کانالهای اقتصادی احبار فارکس رو مخابره می کنن لنگ یه قرون دو هزار من و شما هستن ؟
اما در مورد لوریج که میگید لوریج رو بروکرها گذاشتن تا افراد سریعتر ببازن!!
می تونم بپرسم کدوم بروکر مخترع لوریج هست؟
دوست عزیز لوریج اصلا اختراع یک موسسه و شرکت نیست که بگیم اون شرکت قصد کلاهبرداری داره و اگه لوریج نبود با سرمایه های کمتر از چند هزار دلار نمی شد وارد فارکس شد و فارکس مانند سالهای قبل از 1990 در انحصار بانک ها مو سسات و افراد ثروتمند می موند از طرفی هم اگه قرار بود افراد با چند صد دلار وارد بازار شن خیلی مسخره بود که فردی خودشو بکشه با این همه استرس معامله کنه اونوقت اگه موفق باشه و بر فرض بر جفت ارز دلار فرانک معامله کرده باشه و 100 پیپ بازار در جهت اون حرکت کرده باشه، تازه میشه هر یه دلاری که معامله کردن یک سنت !!!!! یعنی هزار دلار 1000 سنت که میشه نزدیک 10 هزار تومن !!!!!
پس لوریج در اصل برای ما ساخته شده و اگه درست مورد استفاده قرار بگیره هیچی در فارکس لذتش بیشتر از لوریج حلال نیست:)):)):))
Help
Sunday 15 Feb 2009, 11:13
دوست عزیز بنده طرف داری نکردم بلکه فقط نقل قول کردم بنده استفتائاتی انجام داده ام که به این شکل است:
بسم الله الرحمن الرحيم
سلام
بنده نسبت به فتواي آيت الله مکارم شيرازي در مورد فارکس شک دارم که کار کارشناسي شده باشد لطفا علت هاي حرمت فارکس را به صورت مبسوط و با توضيح بيان کنيد تا بتوانم بفهمم که آيا ايشان با فارکس آشنا هستند يا خير
توضيح اينکه دلايل ذکر شده در سايتتان کافي نيست و بيشتر من را به شک انداخته است زيرا منظور حضرت آيت الله از کلاه برداري را نيز و علت قمارگونه بودن را به صورت کامل توضيح دهيد
با تشکر
بسم الله الرحمن الرحيم
:: با اهداء سلام و تحيت؛
جواب : با توجه به درصد بالایی که این شرکت نسبت به مبلغ سرمایه گذاری شما امکان معامله می دهد و طبیعتا در این مقدار امکان ضرر هم بیشتر است و با کوچکترین نوسان قیمت ضرر شما بیش از مقدار سرمایه می شود و طبق قرارداد سرمایه را از دست می دهید مشخص می شود فارکس نوعی کلاهبرداری است که بر طمع سود زیاد زمینه تصاحب سرمایه شما را ایجاد می کند.
همیشه موفق باشید
دفتر آيت الله العظمی مکارم شيرازی: / بخش استفتاءات
--------------------------------------------------------------------------------
سلام
اينطور که من برداشت کرده ام شما علت حرمت فارکس را اين ميدانيد که کارگزاران در اين بازار کلاه بردار هستند و معاملات ما را به انجام نميرسانند بلکه روي آن قمار ميکنند چون ميدانند که اکثر ما ضرر خواهيم کرد و براي سريعتر شدن اين ضرر ۱۰۰ برابر اعتبار ميدهند تا ريسک افزايش يابد
حال سوال من اين است که اگر فرضا اينطور نبود و اثبات شد که کارگزاران معاملات را واقعا انجام ميدهند و روي آن قمار نميکنند و در اصل پولي به جيب آنها از ضرر ما نميرود آيا باز همه اشکال ديگري در اين معاملات فارکس است لطفا اشکالات ديگر را بيان فرماييد
با تشکر
بسم الله الرحمن الرحيم
جواب : برای ما تفاوت نمی کند چه کسی منشاء ضرر بر مشتریان می شود و چه کسی سود می برد، بحث در این است که این کار با کمی دقت نوعی دام برای جلب اموال مردم از این طریق نامشروع است والا کدام عاقل و کدام تاجر حاضر می شود چنین اعتبارات هنگفتی را در اختیار دیگری بگذارد.
همیشه موفق باشید
ghool
Sunday 15 Feb 2009, 11:16
بابا این که دیگه بحث کردن نداره
چون از فارکس چیزی به آقایون نمی رسه حرامه !
انشاالله بعد از در یافت وجوهات شرعیه ازش حلال می شه >:)
میگی نه ؟ صبر کن و ببین:-t
Help
Sunday 15 Feb 2009, 11:17
بسمه تعالی
آیت الله العظمی مکارم شیرازی
سلام علیکم
بنده میدانم که شما در مورد فارکس کار کارشناسی انجام داده اید و میدانم که این بازار را کلاه برداری و قمار گونه دانسته اید ولی
هم برای بنده و هم برای عده بسیاری که اتفاقا به لزوم توجه به فتاوای مراجع عظام تقلید معتقد هستیم و برای شما و دیگر مراجع عظام ارزش و جایگاه بالایی قایل هستیم هنوز برای عده ای جای شک و برای عده ای یقین اینکه جسارتا شما بازار را خوب نمیشناسید وجود دارد
و همه ما متفق القول هستیم که این کار باید توسط یک تیم از کارشناسان اقتصادی و فقهایی که علم اقتصاد دارند(دکترای فقه اقتصادی) و همچنین یک مجتهد عالم که البته در این زمینه بنده به شخصه به علم شما اعتقاد دارم بررسی شود و نتیجه این بررسی اگر حکم بر حرمت فارکس را تایید میکند توسط رسانه های جمعی به صورت فراگیر به سمع مردم برسد و اگر حکم بر حلیت آن داده شد به خاطر مسایل سیاسی و اقتصادی به صورت پراکننده و فقط به کسانی که در این زمینه فعالیت میکنند اعلام شود
بنده شنیده ام که در بورس اوراق بهادار یک کمیته وجود دارد به نام کمیته فقهی بورس که تشکیل شده از فقها و متخصصان اقتصاد است اعضای فقهی این کمیته به شرح ذیل است:
• حجه الاسلام و المسلمين دکتر غلامرضا مصباحي مقدم ( رييس کميته تخصصي فقهي )
• آيت الله دکتر مهدي هادوي تهراني(عضو كميته تخصصي فقهي)
• حجه الاسلام و المسلمين سيدعباس موسويان ( دبير کميته تخصصي فقهي )
• حجه الاسلام و المسلمين حسن آقا نظري(عضو كميته تخصصي فقهي)
و کار این کمیته بررسی ابزارهای جدید معاملاتی از لحاظ شرعی و حقوقی و امکان ایجاد آنها در بورس ایران است که از حاصل کار این کمیته میتوان به ایجاد معاملات آتی (فیوچر) در بورس کالای ایران اشاره کرد.
پس خواهش میکنم با این کمیته جلسه ای داشته باشید تا یک بار و برای همیشه فارکس از لحاظ فقهی بررسی کارشناسی شده باشد و دیگر عزیزانی که میخواهند وارد این بازار شوند با خیال راحت به نتیجه کار کارشناسی فقهای متخصص اتکا کنند و اگر حرام است وارد نشوند و اگر حلال است ترسی از تصرف در مالشان نداشته باشند
من الله توفیق
بسم الله الرحمن الرحيم
جواب : پیشنهاد شما پیشنهاد خوبی است ولی در اینجا نکته روشنی وجود دارد و آن این است که افراد اقتصاددان همگی می دانند که دادن اعتبار در حدود صد تا سیصد برابر سرمایه ای که انسان گذاشته یک امر غیر طبیعی است و این امر غیر طبیعی که بر خلاف نظام معاملات همه ارباب اقتصاد است بیانگر نیرنگی است که در این میان می باشد.
همیشه موفق باشید
Arak_fx
Sunday 15 Feb 2009, 13:04
دوست عزیز مثل اینکه شما اصلا پست های من رو نخوندید!!!
باید به عرضتان برسانم که تا به اینجا که بنده تحقیق کرده ام فارکس فی نفسه هیچ ایرادی ندارد و حلال است
و باید به اطلاعتان برسانم که در بورس کالا همینک معاملات آتی (فیوچر) در حال انجام است و لوریج و کال شدن هم در این بازار وجود دارد!
لطفا ابتدا پست ها رو بخونید و بعد در بحث شرکت کنید!!!
دوست عزیز مثل اینکه شما پست منو اصلا نخوندید . یه نگاهی بندازید ببینید اصلا جوابتون با پست من نمیخونه چون من اصلا نگفتم که فارکس حرامه . من گفتم فارکس حلال ترین حلال هاست کاری هم ندارم کی میخواد بگه حرومه . اصلا حلال چیه حروم چیه ؟ بابا ول کنید بچسبید به خود کار .
هر کسی هم که سود کرد و فکر کرد حرامه پولش بیاد پولشو بده خودم که دیگه غصه حروم بودنشو نداشته باشه :))
ali66
Sunday 15 Feb 2009, 15:48
دوستان عزیز سلام :
من بعد از دین این استفتات و بحث های طولانی و سردرگم کننده ای که در سایتهای مختلف دیدم تصمیم گرفتم یک استفتا کامل و طولانی به سایت آیت الله مکارم بفرستم شاید کارگشا باشه و متنشو اینجا می ذارم و اگه افراد نقص و اشتباهی می بینن تذکر بدن :
(((((((((((((((با سلام :
سوال من در مورد فارکس هست که استفتات در این مورد رو در سایتهای زیادی دیدم و افراد زیادی از جمله خود من هم بارها این سوال رو پرسیده ایم ولی جواب شما مبنی بر این است که فارکس قماره و دلیلش اینکه که واسطه ها معاملات صوری انجام میدن و این شرکت ها تا چند برابر سرمایه ما از خودشون سرمایه می ذارن تا ما زودتر ورشکست شیم و اینکه 90 % افراد در فارکس شکست می خورن ولی آنچه که باعث تشویش خاطر من و امثال من شده این هست که ما این موارد رو در فارکس مشاهده نمی کنیم و علتهای زیادی هم برای حرف خود داریم و خوشحال میشیم که دفتر معظم له با اقتصاددانانی که آشنایی کامل با بازار دارند رابطه داشته باشه تا مساله کاملا روشن شه چون همانطور که می دانید اساتید اقتصادی فارکس رو در دانشگاه تهران و شهرهای دیگر مانند یزد تدریس می کنند .
من این روزها دیدم این مطالب در سایتهای زیاد اقتصادی مورد تحلیل قرار گرفته مانند سایت تالار بورس ، سایت سرمایه در چند تایپیک طولانی و... و افراد متخصص فارکس در این مباحث تاکید دارند در فارکس حقیقی هیچ کلاهبرداری نیست ، و همین باعث نگرانی دو چندان اغراد زیادی شده و از اونجایی که در سایت نوشته شده تمام استفتات با حضور معظم له جواب داده می شوند تصمیم گرفتم در استفتایی دوباره به چند نکته اشاره کنم تا مسئله روشن تر بشه که پیشاپیش جدا از طولانی شدن نامه عذر خواهی می کنم .
اگر نگاهی به تاریخچه و علت به وجود آمدن لوریج ( همان اعتبار دادن تا چند بابر سرمایه ) بیندازیم فکر می کنم پاره ای از مسائل بر طرف شه .
فارکس که در اصل مخفف بازار تبدیل ارزها به یکدیگر هست از سال 1970 بین بانکها در گردش بوده ولی در آن زمان فقط بانکها و افراد با سرمایه های زیاد می تونستند وارد اون بشن چرا که حداقل معامله در اون 10000 دلار بود و افراد زیادی نبودن که اون زمان این قدرت مالی رو داشته باشن و بانکها از فروش یا خرید کمتر از این مقدار رو در این بازار نمی پذپرفتن ، از طرفی مسخره هم به نظر می رسید کسی برای تجارت تمام وقت و تحلیلشو بذاره و هزینه کنه مثلا 1000 دلار بخره که بعضی افراد همین توانایی رو هم ندارن که بر فر ض دلار یک حرکت شدید انجام بده و 1 سنت بر قیمتش افزوده بشه و این شخص در مجموع چیزی حدود 10 هزار تومان سود کنه !
از طرفی بعد از به تصویب رسیدن قوانین آزاد تجاری در کشورهای پیشرفته و صنعتی و اینکه افراد با استعداد که توانایی مالی ندارن بتونن از استعداد خود در مسیر تجارت صحیح بهره ببرن ، این قوانین در بازار تجاری این کشورها از جمله بورس فارکس خودشو نشون داد و واسطه ها یا همان بروکرها پیدا شدند که که طبق قوانین موظف بودند تا چند برابر سرمایه معامله گر وام بدهند و هیچ سودی در قبال این وام برندارند و یک کارمزد ثابت بردارند تا اشخاص با سرمایه کم ولی استعداد و تجربه و علم زیاد بتونند در دنیای آزاد تجاری به تجارت بپردازند و از طرف دیگر واسطه نمی توانست سرمایه خود را در خطر بیندازد اگر معامله گر ضرر کند فقط به مقدار سرمایه خود ضرر می کند تا آسیبی به سرمایه بروکر نرسد ، جالب است بدانید که بروکرهای معتبر و واقعی بخشی به نام افشای ریسک دارند که در آن تمام ریسکهای بازار ارز از جمله استفاده از لوریج بالا تذکر داده شده و خود بروکر تاکید دارد که افراد از لوریج بالای 5 استفاده نکنند و اگر بروکر واقعی باشد ضرر ما نه در جیب او و نه در جیب بانک می رود بلکه به کسی می رسد که در جایی دیگر از دنیا بر خلاف ما که مثلا دلار را خریدیدم او بفروشد که در تمام معاملات این قانون جاری است .
اما در مورد قمار بروکرها ، بله اگر بروکر صوری انجام دهد معامله افراد رو ، این حرف که فارکس قماره صحیح میشه ولی در اینجا به نظر میرسه خلط مبحث پیش اومده چرا که اون بروکری که معاملات صوری انجام بده اصلا فارکس نیست بلکه کلاهبرداری افراد سودجو هست که حرمتش واضحه اما برای ما تشخیص بروکر واقعی از قلابی ممکنه ، بروکرهای حقیقی در موسسات معتبر مالی ثبت شده اند ، حتی بعضی ها در قرار دادهایی محضری و رسمی به ما تعهد می دهند طبق دستورات ما ارز بخرن و اینکه اکثر بروکرها به احتمال قوی کلاهبردارن و قمارباز عقلایی به نظر نمی رسه ف در حال حاضر فارکس به عنوان رشته تخصصی دانشگاهی در 300 دانشگاه معتبر تدریس میشه و در کانالهای معتبر اقتصادی که اختصاص به فارکس دارند اخبار اون به صورت لحظه ای مخابره میشه و موسسات معتبر و دولتی زیادی تلاش می کنن با معرفی بروکرهای واقعی جلوی استفاده سودجویان رو بگیرن .
جالب هست این رو هم بدونید که بروکر به ثبت رسیده معتبر نه تنها نمی خواد با با کارهایی مثل لوریج افراد ضرر کنن بلکه موفقیت اعضای معامله گر رو پیروزی خودش می دونه چون افراد هرچه بیشتر در بازار باشند و سود کنند به نفع بروکر هست و با معاملات بیشتر سود قانونی اون هم بیشتر میشه و اگر ضرر کنن ضرر اونها نفعی به بروکر نمی رسونه و فقط یکی از معامله گران اون رو کم میکنه برای همین بروکرهای معتبر خدمات زیادی می دهند تا افراد با علم و تجربه اشتباه نکنند مثلا اخبار رو لحظه ای به افراد می دهند و انواع تحلیل ها رو بر روی نمودارها ارائه می دهند و ...
و اما نکته آخر اینکه این آماری که 90 % افراد بازنده هستن کامل نیست .طبق آماری که خودم در یکی از سایت های معتبر اقتصادی دیدم 90 در صد افراد تازه وارد و بی تجربه به بازار بازنده و هستن و افراد ماهر و متخصص آشنا با بازار 80 درصد موفقند .
در سایتی دیگر هم دیدم که افراد عادی که وارد بازار می شوند طبق آمار در پایان هر سال 5% تمام سرمایه خود را از دست می دهند ، 10% سودهای بسیار زیاد می کنند و بقیه یا سود کمتر می کنند یا ضرر .
با تشکر و عرض پوزش از طولانی شدن که امیدوارم به بزرگواری عفو کنید .))))))))))))))))
در ضمن دوست عزیزم جناب help از دست من رنجیده خاطر نشو من قصد جسارت خدمت شما نداشتم و نگفتم که شما جانبداری می کنی.
ghool
Sunday 15 Feb 2009, 15:52
بسم الله الرحمن الرحيم
جواب : پیشنهاد شما پیشنهاد خوبی است ولی در اینجا نکته روشنی وجود دارد و آن این است که افراد اقتصاددان همگی می دانند که دادن اعتبار در حدود صد تا سیصد برابر سرمایه ای که انسان گذاشته یک امر غیر طبیعی است و این امر غیر طبیعی که بر خلاف نظام معاملات همه ارباب اقتصاد است بیانگر نیرنگی است که در این میان می باشد.
همیشه موفق باشید
دفتر آيت الله العظمی مکارم شيرازی: / بخش استفتاءات[/QUOTE]
ببخشید ایشان این گفته همگی اقتصاددانان رو از کجا آورده ؟
کجای لورج غیر طبیعیه؟
اگه خلاف نظام اقتصاد بین المللی بود پس چرا داره در همه جهان استفاده میشه؟
گفتن نیرنگ هم دیگه آخرشه !:)) مگه بروکر شما رو مجبور به استفاده از لورج می کنه ؟مگه شما عاقل و بالغ نیستید؟
ایشان نتونسته عدله شرعی برای این موضوع پیدا کنه اومده این جور مسائل رو وسط کشیده
نمی خوام بگم فارکس شرعی هست یا نه ولی استدلالهای ایشان خیلی سطحی است :/>
ali66
Tuesday 17 Feb 2009, 17:00
دوستان عزیز جواب استفتا آمد :
بسم الله الرحمن الرحيم
جواب : با تشکر از زحمت شما، آنچه ارسال داشته اید اطلاعات جدیدی نیست.
همیشه موفق باشید
Help
Saturday 21 Feb 2009, 09:14
دوستان عزیز جواب استفتا آمد :
بسم الله الرحمن الرحيم
جواب : با تشکر از زحمت شما، آنچه ارسال داشته اید اطلاعات جدیدی نیست.
همیشه موفق باشید
سلام
دوست عزیز بنده قبلا این کار شما را انجام داده ام
عرض کردم که آنها به این لوریج 100 ایراد گرفته اند و میگویند که برای این است که با یک نوسان کوچک ضرر بیشتر از سرمایه اول شود (همانطور که توی پست ها ی قبلی نوشتم) و این را دامی برای جذب سرمایه ها میدانند
حال اگر شما میخواهید چیز جدیدی ارایه کنید بهتره در راستای جواب دادن به این سوال باشه
شماره آقای دربانی در دفتر آیت الله مکارم شیرازی:02517840003
Help
Saturday 21 Feb 2009, 11:13
شما میتوانید سوالات شرعی خود از دفتر آیت الله مکارم شیرازی را از طریق
یا با ارسال اس ام اس به این شماره
30008541
بپرسید
Help
Saturday 21 Feb 2009, 12:44
به نظر بنده تنها راه حل میتواند کمیته فقهی بورس باشد
به این صورت که ما از این کمیته درخواست کنیم که فارکس را بررسی کرده و سپس با زبان فقه برای مراجع توضیح دهند چون بنده اطلاع دارم که در این کمیته عده ای فقهای اقتصاد دان و حقوق دان حضور دارند و همچنین از کارشناسان اقتصادی هم در جلسات شرکت دارند
شماره تماس این کمیته:
84083135
84083133 آقای زهتابیان اگر اشتباه نکنم
Help
Sunday 22 Feb 2009, 12:47
بنده استفتائات دیگری انجام دادم به شرح ذیل:
بسمه تعالي
سلام عليکم
لطفا تمامي علت هاي حرمت فارکس را يک به يک توضيح دهيد و فقط به يک علت اعتبار زياد معاملاتي تکيه نکنيد
تمامي علت ها را توضيح مبسوط دهيد
با تشکر
بسم الله الرحمن الرحيم
جواب : فارکس نوعي کلاهبرداري براي تصاحب سرمايه هاست، با ايجاد و تشويق به استفاده از سرمايه گذاري بالا که سبب ضرر سرمايه گذار مي شود.
هميشه موفق باشيد
دفتر آيت الله العظمي مکارم شيرازي: / بخش استفتاءات
------------------------------------
بسمه تعالي
سلام عليکم
در بورس کالاي ايران معاملات آتي انجام ميشود و کارگزار به شما اعتبار 10 برابر براي معامله ميدهد و سقف نوسان هم روزانه 3 درصد است
يعني امکان اين وجود دارد که شما در يک روز 60 درصد ضرر کنيد!
آيا اين هم مانند فارکس حرام است در صورتي که گروه قوي فقهي آن را بررسي کرده و از مراجع هم استفتاء کرده اند و قانون آن نيز تصويب شده است؟!
آيا اين اعتبار را مانند فارکس دام ميدانيد براي جذب سرمايه ها؟!
بسم الله الرحمن الرحيم
جواب : اين نوع معامله نيز بي شباهت به فارکس نيست.
هميشه موفق باشيد
بسمه تعالي
سلام عليکم
آيا اگر در معاملاتي ريسک بسيار بالا بود آن معاملات قمار است؟
مثلا در بازار خريد و فروش امکان اين باشد که شما در عرض يک روز کل سرمايه خود را از دست بدهيد يا اينکه امکان اين باشد که مثلا در يک روز 100
درصد سود کنيد.ولي قيمت ها بر اساس واقعيت اقتصاد حرکت کنند و قابل تحليل و پيش بيني باشند.
آيا وارد کردن سرمايه در اين بازار و انجام معامله جايز نيست؟
بسم الله الرحمن الرحيم
جواب : اگر درصد بالاي سود زمينه اي براي جذب سرمايه و تصاحب آنها باشد عضويت در اين شرکت ها جايز نيست.
هميشه موفق باشيد
بسمه تعالي
سلام عليکم
اصولا در بازار فارکس این اعتبار به این خاطر است که شما بتوانید با سرمایه کم هم معامله کنید و این کاملا به خواست شماست و شما میتوانید با تمام سرمایه وارد
یک معالمه نشوید در آن صورت با نوسان کوچک تمام سرمایه را از دست نمیدهید مثلا:
اگر شما 100 دلار سرمایه داشته باشید و اعتبار 100 برابر شما اگر قصد کنید با 10 دلار وارد معامله شوید در اصل امکان معالمه 1000 دلار دارید
حال اگر روی این معامله 10 درصد ضرر کنید کارگزار حق دارد که خرید شما را به معرض فروش بگذارد
توضیح انیکه 10 درصد نوسان بسیار بزرگی است و امکان وقوع آن شاید در عرض دو هفته باشد!!!
آیا باز هم جایز نیست؟
بسم الله الرحمن الرحيم
جواب : این نوع معامله نیز جایز نیست و شبیه قمار است.
همیشه موفق باشید
بسمه تعالی
سلام علیکم
شما اعتبار 100 برابری که کارگزاران به خواست شما به شما میدهند را دام دانسته اید سوال من این است:
آیا اصولا دادن اعتبار جایز نیست؟(در بورس کالای ایران هم اعتبار 10 برابر داده میشود)
آیا مگر سرمایه گذار را فاقد عقل اقتصادی میدانید که او به مانند کودکان بدون هیچ دانشی وارد این بازار شود و مثلا نداند که اگر با تمام سرمایه و اعتبار 100
برابر وارد معاملات شود با یک درصد نوسان که روزانه بسیار اتفاق میافتد به اصطلاح کال میشود و کارگزار خریدش را به معرض فروش میگذارد؟
آیا مگر در بورس اوراق بهادار هم اینطور نیست که امکان دارد شما در یک ماه بسیار ضرر کنید در حالی که در این سیستم به خاطر ایجاد صف های طویل فروش
و حجم معاملات پایین ممکن است شما نتوانید سهام خود را بفروشید و مجبور به تحمل ضرر باشید؟
آیا مگر در همین بورس ایران نمیدانید که اکثرا ضرر میکنند و این یک قانون در تمام بورس ها است و به خاطر شرایط کنونی اقتصادی نیست؟ و مگر نمیدانید که
همین کارگزاران بورس ایران به شما ریسک ها را گوشزد میکنند؟
بسم الله الرحمن الرحيم
جواب : به علت کثرت ایمیل های ارسالی لطفا بعد از دریافت پاسخ سوالات قبلی سوال جدید را ارسال فرمایید.
همیشه موفق باشید
Help
Sunday 22 Feb 2009, 12:53
تویضیح اینکه پاسخگوی تمام این نامه ها به احتمال 99 درصد آقای دربانی هستند
حال خودتون قضاوت کنید که آیا ایشان واقعا فارکس را مفصل بررسی کرده اند(به قول خودشان)
ghool
Sunday 22 Feb 2009, 14:26
help جان زگیل شدی ها !
این دفعه یه ایمیل به این آقا بزن بگو اگه هر ماه وجوهات شرعیه رو تقدیم کنیم چی؟ باز هم حرامه؟
:-D
omidfx
Sunday 22 Feb 2009, 17:21
جناب Help میخواسم بدونم خود شما در مورد فارکس چی فکر میکنید و نظر خود شما چیه ؟
Help
Sunday 22 Feb 2009, 20:02
جناب help میخواسم بدونم خود شما در مورد فارکس چی فکر میکنید و نظر خود شما چیه ؟
دوست عزیز بنده البته کارشناس فقه نیستم ولی این رو میدونم که فارکس هر چی باشه کلاه برداری نیست:-/
ali66
Sunday 22 Feb 2009, 23:07
دوستان عزیز سلام :
من وقتی این استفتات رو می بینیم واقعا متاسف میشم . آیا پاسخ دهنده این استفتات شخص آیت الله مکارم هستند؟ تا حالا توجه کردین که تا چند وقت پیش در استفتات آیت الله مکارم علت تحریم صوری بودن معاملات ذکر می شد ولی از وقتی که در سوالات نوشتیم که ما از انجام معامله در بروکرهای معتبر مطمئنیم علت تحریم لوریج و اعتبار بالا که به حساب کلاهبرداریه ذکر شده ؟ یعنی واقعا نظر آیت الله مکارم اینه که تمام این اشخاصی که در بورس کشاورزی هم معاملات آتی با اعتبار 10 برابر انجام میدن یا بانک های ایرانی که در فارکس سرمایه دارن همه دارن حروم می خورن ؟ آیا این سرمایه های بالایی که در استفتا اومده که قوانین جهانی تجارت وضع شده تا اونها رو بالا بکشه و تمام بروکرها شرکتها و حتی بانک های اروپایی به دنبال اونن همین چند هزار دلار من و شمای ایرانیه ؟مگه چند نفر تو ایران تو بورس فارکس فعالند ؟ این حضرات که در دفتر آیت الله مکارم پاسخ گوی استفتاتن نمیشه نتایح مسابقات بروکرها رو ببینن؟ من خودم دیدم که 3 نفر اول در یک مسابقه یکی از همین بروکرها ایران بودن ، نفر اول سرمایه خودشو در طول یک ماه 200 برابر کرده بود !!!!!!!!!!نکنه این افراد نماینده بانک دویچ آلمانند یا شایدم نماینده اوباما تا بیان سر ما کلاه بذارن ! واقعا این آقایون تحقیق مفصل کردن ؟ چرا تحقیقاتشون رو ارائه نمی دن ؟ از کجا تحقیق کردن ؟ نکنه منظورشون همین چند تا سایت که به خاطر منافع خودشون از فارکس بد گفتن ؟ خدا شاهده اگه مطمئن بودم این نظر شخض حضرت آیت الله مکارم به خودم این اجازرو نمی دادم یک کلمه اعتراض کنم ولی واقعا جایه تاسف که وقتی از تمام مراجع استفتا کردم فقط و فقط آیت الله خامنه ای و ایت الله روحانی یک جواب عاقلانه دادن ، بقیه به جز آیت الله مکارم گفتن فارکس چون از شرکت های هرمیه معاملات باطله ( واقعا آدم تاسف می خوره ) و آیت الله مکارم هم اینجوری .
به نظر من هرچی استفتا کنید از طریق اینترنت نتیجه ای نمی گیرید و فقط وقت خودتونو تلف می کنید .
omidfx
Monday 23 Feb 2009, 01:49
فکر شما درست است فارکس کلاه برداری نیست ساختار این بازار همون ساختار چهار راه استانبول خودمونه ولی امروزیتر و البته پیشرفته تر که در سطح جهانی داره کار میکنه و در اصل رابط بین شرکتها و سازمانها و دولتها و درکل کشورها در مورد مسائل مالی و اقتصادی است . هر شرکتی که میخواهد در کشور دیگر سرمایه گذاری کند بنا به قرارداد ان شرکت مجبور است سرمایه گذاری خود رو به واحد پولی ان کشور انجام دهد بنا براین درخواست ارز ان کشور رو میدهد و برای این کار باید ارز کشور خود مثلا پوند را بفروشد و ارز مثلا دلار رو بخرد . در این بین درخواست دلار بالا میرود و ارزش ان نیز افزایش مییابد و از ارزش پوند کم میشود . این یه توضیح کلی و ساده از این بازار .
لوریج هم جزئی از این بازار هست که نوعی فاینانس یا به قول خودمون وام هست که فقط بر روی معامله اعمال میشه و قابل دریافت نیست و به شما قدرت معامله بیشتر رو میده که شما میتوانید با قدرت تحلیل خوب از ان سود بیشتر کسب کنید و یا بدون داشتن علم وارد بازار شوید که به شما کمک معکوس میکنه یعنی سرنگونی با سرعت بیشتر برای همین به لوریج تیغ 2 لبه میگن .
به نظر من هر کسی اگر با علم کافی و با لوریج معقول و مدیریت مالی درست و استراتژی خوب وارد بازار بشه و برای هر حرکت بازار برنامه داشته باشه همیشه برنده بازار خواهد بود و این مسئله لوریج با انجام این کارها که گفته شد فقط در جهت سود شما عمل میکند .
پیروز باشید.
Help
Tuesday 24 Feb 2009, 10:08
دوستان بنده بالاخره دیروز به قم مشرف شدم و به دفتر آیت الله مهدی دربانی رفتم
یک روحانی باحال و شوخ طبع که شخصا خیلی از ایشان خوشم اومد خارج از هر مساله ای
بنده علت حرمت رو پرسیدم و ایشان فرمودند که چند علت داره ولی مهمترینش همین مساله کلاه برداریه و علت ها را شروع کردند به گفتند که اولیش این بود که چون در این معامله قبض مال(تحویل مال)امکان ندارد شرایط معامله را ندارد و باطله
بنده عرض کردم که پول الکترونیکی است و جفتش کاغذ است .یکی عکس دلار روی آن چاپ شده یکی عکس یورو و عرض کردم که ثمن و مثمن یکیست و کالا خودش همان مثمن است
ایشان فرمودند که اگر یکیست پس اصلا معامله باطل است چون دو چیز همسان رو نمیشه در اسلام معامله کرد
و فرمودند که پس نتیجه اینکه یکی نیست و برای همین دلار با یور تفاوت دارد و باید قابل تحویل باشد
البته بنده هم شخصا همین مساله رو جای اشکال میدونستم و اصلا شکم برای همین بود که ایشان فقط به کلاه برداری اشاره میفرمایند و این مساله قبض رو اصلا اشاره نمیکنند
البته در رساله ها هم اگر دسترسی دارید در بخش خرید و فروش و شرایط جنس داریم که باید قابل تحویل باشد و مثلا در رساله آیت الله مکارم مثال زده شده که شتری که فرار کرده را نمیتوان فروخت
ولی همین مساله هم به نظرم جای بحث داره که فرض کنیم که دو نفر به معامله شتر دست میزند و یکی شتری که فرار کرده را به دیگری میفروشد و دیگری هم شتر فرار کرده را میخرد حال جای سوال است که این معامله به علت اینکه امکان قبض در معامله وجود ندارد باطل است یا به علت اینکه خریدار سفیه(بی خرد) است باطل است (چون معامله سفها باطل است)؟؟!!
با این همه بنده به شخصه تقریبا به این نتیجه رسیدم که فارکس اشکال دارد و معامله باطل است
ali66
Tuesday 24 Feb 2009, 14:12
دوست عزیز آقای help زیارت قبول.
من می دونستم که علت تحریم باید چیزی غیر از لوریج باشه که ظاهرا علتی که موجب حرمت در نظر ایشون هست همان مساله قبض هست ، اما من فکر می کنم قبض هم به معنای شرعی خودش در فارکس وجود داره.
دیروز جواب استفتاءم از دفتر آیت الله صافی اومد ، ایشون فارکس رو بدون اشکال دونستند به شرطی که بروکر معامله واقعی انجام بده و در مورد لوریج هم نوشتن که با رضایت مشتری اشکالی نداره ، این در حالی هست که آیت الله صافی از جمله آیات عظامی هستند که در مسایل شرعی از بقیه علما بیشتر سخت گرفته اند مثلا ایشون مطلق آهنگ و موسیقی رو حرام می دونن یعنی هر موسیقی که امکان نواختن داره حرام یا اینکه ایشون خواندن فلسفه رو حرام می دونن و .... جالبه که ایشون هم در رساله خودشون مساله قبض رو شرط می دونن ولی معاملات فارکس رو جایز می دونن .
من برای توضیح این مساله قبض مجبورم یک نکته فقهی رو توضیح بدم ، وقتی دو نفر از مراجع قبض رو شرط می دونن ولی یکی فارکس رو جایز و دیگری حرام می دونه معلوم میشه اختلاف در حکم شرعی نیست بلکه در مصداق این حکم ، یعنی هر دو ، حکم شرط بودن قبض رو در معاملات قبول دارن ولی در اینکه آیا این شرط دز فارکس هست یا نه اختلاف دارن .
اگه به رساله مراجعه کنید یا از دفتر مرجعتون بپرسید ، چنانچه من خودم در استفتائات آیت الله خامنه ای دیدم ، این مطلب هست که صدور حکم با مرجع تقلید هست ولی تشخیص مصداق این حکم با مقلدین هست و وظیفه مرجع نیست تا جایی که اگر مرجع و مقلد در مصداق حکم اختلاف نظر داشته باشن و مقلد مطمئن باشه مرجع در تشخیص مصداق اشتباه کرده مقلد باید در تعیین مصداق از نظر خودش تبعیت کنه مثلا مرجع گفت خون نجسه ولی با مقلد بر سر اینکه این چیز قرمز خون هست یا نه اختلاف داشت ، مقاد باید به نظر خودش عمل کنه.
حالا با این مقدمه فقهی باید بگم این تعیین این حکم که آیا قبض در معامله شرط هست یا نه وظیفه مرجع ولی اینکه قبض در فارکس هست یا نه تشخیص با ماست که با فارکس آشناییم.
این مقدمه رو گفتم تا نگید این چقدر پررو هست که روی حرف مرجع تقلید حرف میزنه .
حالا باید ببینیم آیا قبض شرعی در فارکس هست یا نه؟
ببینید ما در فارکس جفت ارز رو معامله می کنیم که اگر buy معامله اگر ارز پایه و اگر sell کنیم ارز مقابل رو می خریم و در هر دو صورت داریم یک ارز واقعی که در دنیای واقعی وجود داره رو می خریم ، اما همین پول واقعی یه صورت الکتریکی هم داره که بین بانکها در گردش است که همین صورت الکتریکی اون در فارکس معامله میشه .
خوشبختانه هر دو قسم این ارز قابل قبض هست ، اما صورت الکتریکی که واضحه چرا که قبضش به همینه که از متا تریدر کسی که اون رو فروخته به متاتریدر شما منتقل میشه و از بعد معامله شما صاحب سود و زیان اون هستید .
اما اون ارز واقعی موجود در خارج هم قابل قبض ، منتها با چند واسطه یکی بانک کشور صاحب ارز و یکی هم بروکر و دیگری هم یکی یکی از بانک های اینترنتی مثل ایگولد و آخرین هم یکی از بانک های ایرانی البته احتمال داره در بروکرهای مختلف این واسطه ها کم یا زیاد بشن .
حالا فرض کنید شما از بانک ژاپن ، ین خریدید ، هر زمان اراده کنید اونو تحویل بگیرید معامله رو می بندید ، از بروکر برداشت می کنید ، بعد در از بانکیتون اونو بر می دارید ، در این حالت بانک فروشنده ارز شما رو به بروکر میده و بروکر شما هم اونو به بانک اینترنتی واریز میکنه و شما هم از بانک اینترنتی برداشت می کنید ، پس این ریالی که شما از حسابتون در ایران برمیدارید در اصل همون ین هست که به علت فاصله های مکانی و مسائل سیاسی و مرزهای سیاسی باید چند تا فاصله بخوره تا به شما برسه ، قبض از این کامل تر ؟
در اینجا فرق شتر گمشده با این معامله کاملا واضح میشه ، اصولا در تمام بازارهای بورس که سود و ضرر بر اساس نوسانات قیمت هست معلوم میشه ، و فرقی در اینترنتی و غیر اینترنتی اون نیست ، مثلا شما به تالار بورس تهران میرید و سهام کارخانه سیمان بادرود رو می خرید و به اندازه سهمتون یه درصدی از این کارخونه رو صاحب میشید، آیا در این معامله قبض اینجوری معنا میشه که شما هر زمانی خواستید به کارخانه سیمان بادرود برید و پس از نشون دادن اوراق سهامتون دو تا آجر از دیوار کارخونه رو بردارید و به تهران برگردید ؟ اصلا کسی چنین اجازه ای به شما میده ؟ واضح هست که قبض در اینجا یعنی اینکه شما هر زمانی خواستید سهامتون رو بفروشید و معادل ریالی اونو دریافت کنید .
من بر خلاف دوستمون help به این نتیجه رسیدم که فارکس با بقیه بورسها فرق خاصی نداره که بخواد حکمش از اونها جدا باشه .
خیلی علاقه مند بودم به قم برم ولی متاسفانه فعلا این امکان وجود نداره.
Ashkan1
Tuesday 24 Feb 2009, 17:30
دوستان بنده بالاخره دیروز به قم مشرف شدم و به دفتر آیت الله مهدی دربانی رفتم
یک روحانی باحال و شوخ طبع که شخصا خیلی از ایشان خوشم اومد خارج از هر مساله ای
بنده علت حرمت رو پرسیدم و ایشان فرمودند که چند علت داره ولی مهمترینش همین مساله کلاه برداریه و علت ها را شروع کردند به گفتند که اولیش این بود که چون در این معامله قبض مال(تحویل مال)امکان ندارد شرایط معامله را ندارد و باطله
بنده عرض کردم که پول الکترونیکی است و جفتش کاغذ است .یکی عکس دلار روی آن چاپ شده یکی عکس یورو و عرض کردم که ثمن و مثمن یکیست و کالا خودش همان مثمن است
ایشان فرمودند که اگر یکیست پس اصلا معامله باطل است چون دو چیز همسان رو نمیشه در اسلام معامله کرد
و فرمودند که پس نتیجه اینکه یکی نیست و برای همین دلار با یور تفاوت دارد و باید قابل تحویل باشد
البته بنده هم شخصا همین مساله رو جای اشکال میدونستم و اصلا شکم برای همین بود که ایشان فقط به کلاه برداری اشاره میفرمایند و این مساله قبض رو اصلا اشاره نمیکنند
البته در رساله ها هم اگر دسترسی دارید در بخش خرید و فروش و شرایط جنس داریم که باید قابل تحویل باشد و مثلا در رساله آیت الله مکارم مثال زده شده که شتری که فرار کرده را نمیتوان فروخت
ولی همین مساله هم به نظرم جای بحث داره که فرض کنیم که دو نفر به معامله شتر دست میزند و یکی شتری که فرار کرده را به دیگری میفروشد و دیگری هم شتر فرار کرده را میخرد حال جای سوال است که این معامله به علت اینکه امکان قبض در معامله وجود ندارد باطل است یا به علت اینکه خریدار سفیه(بی خرد) است باطل است (چون معامله سفها باطل است)؟؟!!
با این همه بنده به شخصه تقریبا به این نتیجه رسیدم که فارکس اشکال دارد و معامله باطل است
دوست عزیز ممنون از شما که پیگیر این قضیه بوده اید:)@};-
حقیقتا بنده به عملکرد بانک و بروکر ها مشکوکم و فکر میکنم قیمت ها علیرقم اینکه باید بر اساس عرضه و تقاضا شکل بگیرند دستکاری میشوند و متاسفانه باعث ضرر و زیان تقریبا 90 درصد از افراد میشوند و حتی منجر به رفتن پول از کشور هم میشه.متاسفانه فرصت تحقیق و پیگیری را ندارم وگرنه در صورت تحقق چنین امری فارکس در ایران باید جمع شود.
omidfx
Wednesday 25 Feb 2009, 11:18
Help جان خوشحالم که بالاخره به نتیجه شخصی خودت رسیدی .
یه توضیحی هم برای دیگر دوستان میخواستم بدهم و ان اینکه این بازار بعد از چندین سال که از عمرش گذشت در ایران تازه وارد شده و داره جا میوفته این درصورتی هست که خیلی از کشورهای عربی و اسلامی و همسایه ما از چند سال قبلتر در این بازار دارن فعالیت قانونی میکنند و برای مردم خودشون شرایط ورود به این بازار را فراهم کرده اند تا جایی که همین چند وقت پیش دیدم که ترکیه هم کانال CNBC ترکی راه انداختن و در مورد تحلیل بازار و چگونکی عملکرد بازارهای جهانی بحث و تبادل نظر میکنند . این بازارها اگر مسئله شرعی یا اسلامی داشت این کشورها نشان داده اند که در این موارد از ما بسیار جدی تر و سخت گیر تر هستند .
در کشورها غربی هم که دیگه گفتن نداره شبکه بولمبرک که به چندین زبان پخش میشه همگی دارند در مورد این چند بازار بین المللی بحث و تبادل نظر میکنند . تمام این کشورها و دولتها تا الان نشان دادند که همیشه صلاح مردم خودشون رو خواستار بودند . اگر بازار خراب بود و مشکل داشت مردم خود رو در گیر ان نمیکردند . پیروز باشید
خوش شانس
Thursday 26 Feb 2009, 09:17
کلاه شرعی چی :))
بابا بیخیال خودتو عقل دارید ها
ایا نباید قبول کرد که در جهان مدرن ربا جزیی از ذات اقتصاد است و حذف ربا (تورم و سود) غیر ممکن است
این همه پیچاندن و کلاه شرعی درست کردن سودی ندارد فقط شرع بیشتر زیر سوال می رود
هنوز هم علما میگویند شترنج حرام است=))
حلزون
Thursday 26 Feb 2009, 13:43
در مورد قبض که فقها میفرمایند شرط صحت معاملات است،
به این معنی نیست که شما بتونید اون رو توی دستتون بگیرید،به این معنی است که سلطه و اختیار اون با شما باشه.فرضا یک زمین رو چطور میشه قبض کرد؟
در واقع وقتی که پولی در فارکس سرمایه گذاری میکنید،در اختیار شماست،یعنی به قبض شما داده شده که الان میتونید خرید و فروش بکنید یا به حساب خودتون واریز کنید و برش دارید.
در تجارت هم همین اتفاق میافتد.شما کالایی را میخرید و کالایی رو میفروشید،عملی حقوقی انجام میشود که نشان دهنده قبض مبیع از طرف شماست.در فارکس هم شما در واقع دارید عملیاتی واقعی انجام میدید و یک ارز رو در برابر ارز دیگه میفروشید یا میخرید.این کار رو هم بر مبنای ارزش ذاتی انجام میدهید.
یک سوال : شما پیش بینی میکنید که دلار افزایش قیمت پیدا میکند.ریال خود را به بانک یا صرافی برده به دلار تبدیل میکنید.بعد از مدتی ارزش ریال در برابر دلار تضعیف شده و شما مقداری سود میکنید.آیا این سود حلال است یا حرام؟
سوال دوم : شما همون جریان سوال بالا رو بوسیله یک وکیل یا نماینده انجام میدهید.
یعنی شما به کسی میگویید که با پول شما برای شما،به قیمت مشخص دلار بخرد،بعد دلار را بفروشد و یورو بخرد،بعد یورو را بفروشد و پوند بخرد.
این شخص دستورات شما را اجرا میکند و کارمزد خودش را بر میدارد.
حالا این چه فرقی میکنه که شما،با توجه به قیمت بازار،عدس بخرید،بعد بفروشید و نخود بخرید و بعد هم بفروشید و گندم بخرید و در نهایت سود کنید؟
در مورد قبض مبیع هم این مسئله در جایی پدید می آید که مبیع قابل سلطه نباشد.
در حالیکه در فارکس شما هر لحظه میتونید روی مبیع سلطه داشته باشید.
Arak_fx
Friday 27 Feb 2009, 08:24
دلتون خوشه ها . بی خیال حلال و حرام .
خودشون میخورن و اصلا حلال و حرام سرشون نمیشه تا نوبت به مردم میرسه میگن نکنید حرامه .
میگن :
شیخی به زنی فاحشه گفتا مستی /// هر لحظه به دام دگری پــا بستی
گفت شیخا هر آن چه گویی هستم /// آیا تو چنان که می نمایی هستی ؟
حالا شده جریان ما . به ما موعظه می کنند خودشون تا خرخره مال حرام می خورند .
فقط سود کنید هر چی سود کردید نوش جونتون به حرف کسی هم توجه نکنید :)
ali66
Friday 27 Feb 2009, 12:24
آقایون محترمی که می یایید تو این جور بحث ها و فقط و فقط توهین می کنید ، برید از جناب omidfx یاد بگیرید که نظر خودشونو خیلی مودبانه میگن و به هیچ عقیده و باوری هم توهین نمی کنن ، شماها مجبور نیستید در این نوع مباحث شرکت کنید ولی اگر شرکت کردید حق اهانت به عقاید هیشکی حتی یک نفر رو ندارید ، چنانچه اگر شما باوری داشتید ما حق اهانت نداریم .
PCMBrokers
Saturday 28 Feb 2009, 11:39
حرف های شما کاملا درست است. =D>
فقط باید اضافه کنم که این بروکر نما ها (طبق تعریف علمی کلمه بروکر اکثریتشان اصلا بروکر نیستند) قیمتها و چارت ها و اردرها را هم بطور دستی و حتی اتوماتیک (بهش میگن اکسپرت) دستکاری می کنند. حرام بودنش که واضح است ولی خیلی ها این مطلب برایشان مهم نیست.
اما اصولا چرا باید انسان عاقل پولش را چنین جائی بگذارد؟ :|
روی سایت شرکت ما در این مورد به شکل مبسوطی توضیح داده شده.
.................................. ([Only registered and activated users can see links])
دوستان که براشون شرعی بودن کسب و کاری که می کنن مهمه میتونن تو بحث شرکت کنند
بنده علت حرمت رو از دفتر ایشان (آقای دربانی 02517840003) سوال کردم و نظر ایشان کاملا منطقی است نظر ایشان این است:
اکثر کارگزاران و شاید تمام کارگزاران که در ایران کلاینت میگیرند به احتمال خیلی قوی معاملات کلاینت هاشون رو به صورت صوری انجام میدهند به این صورت که چون آنها میدانند که اکثر کلاینت ها بازنده هستند بنابراین اصلا معاملات شما را نادیده میگیرند و فقط به صورت صوری به شما میگویند که شما پزیشنت باز شد!!!
یعنی نه پولی در کار است و نه طرف دوم معامله در اصل کارگزار روی اکثریت بازنده کلاینت ها قمار میکنه که این کار حرام است حال شاید بپرسید که خوب چه فرقی به حال ما داره ما که داریم کار خودمون رو انجام میدیم و کارگزار هم اگر سود کنیم پولمون رو خواهد داد؟!
در جواب میتوان گفت که چون برنده اصلی و قطعی این بازی کارگزار است (با کلاه برداری و راه انداختن قمار) در اصل پول 90 درصد بازنده این بازی به جیب معامله گران واقعی نمیرود بلکه به جیب کارگزار میرود و این کار ما اگر ادامه پیدا کند دراصل ما داریم به کلاه بردار در برداشتم کلاه خود و دیگران کمک میکنیم و این کار او را حمایت میکنیم یعنی اینکه از نظر اسلام این کلاه بردار باید تحریم و محاکمه شود نه اینکه همینطور به کار خود ادامه دهد
معاون سایت
Saturday 28 Feb 2009, 21:49
حرف های شما کاملا درست است. =d>
فقط باید اضافه کنم که این بروکر نما ها (طبق تعریف علمی کلمه بروکر اکثریتشان اصلا بروکر نیستند) قیمتها و چارت ها و اردرها را هم بطور دستی و حتی اتوماتیک (بهش میگن اکسپرت) دستکاری می کنند. حرام بودنش که واضح است ولی خیلی ها این مطلب برایشان مهم نیست.
اما اصولا چرا باید انسان عاقل پولش را چنین جائی بگذارد؟ :|
روی سایت شرکت ما در این مورد به شکل مبسوطی توضیح داده شده.
.................................. ([Only registered and activated users can see links])
سلام بر شما کاربر گرامی
دوست عزیز جهت هر گونه تبلیغات و قرار دادن لینک سایت خود با ناظر تبلیغات سایت هماهنگ نمایید .
موفق باشید .
گرگين خان
Saturday 28 Feb 2009, 21:56
دلتون خوشه ها . بی خیال حلال و حرام .
خودشون میخورن و اصلا حلال و حرام سرشون نمیشه تا نوبت به مردم میرسه میگن نکنید حرامه .
میگن :
شیخی به زنی فاحشه گفتا مستی /// هر لحظه به دام دگری پــا بستی
گفت شیخا هر آن چه گویی هستم /// آیا تو چنان که می نمایی هستی ؟
حالا شده جریان ما . به ما موعظه می کنند خودشون تا خرخره مال حرام می خورند .
فقط سود کنید هر چی سود کردید نوش جونتون به حرف کسی هم توجه نکنید :)
امروز درحال عبور از خیابان چشمم به یک اخوند ترگل وجوون افتاد
بدون معطلی رفتم ودرمقابلش ایستادم
پس از عرض ادب به سبک خودشان
سوالی درمورد فارکس پرسیدم
مبنی بر حلال یا حرام بودن فارکس
این حاجی کوچولوی ما بالحن خنده داری گفت
برو داداش ما خودمون ذغال فروشیم
فارکس حتما یک فحش خارجیه اومدی وداری نصیب ما میکنی
بهش از اندر موضوعات فارس گفتم وبعداز کلی چک وچانه زدن این حاجی کوچولوی ما که از صحبتهای مداوم من خسته شد بود گفت:اخوی من چیزی حالیم نشد
اگر کاری بابنده ندارید من باید برم برای اقامه نماز ظهر
گفتم پس جواب من چی شد
گفت به جزئ شرکتهای هرمی که با قوانین شرع!!!!!!!!!!!همخوانی ندارد
هربازاردیگری حلال است به شرط پرداخت خمس
گفتم زکی
مارو باش رو دیوار کی داریم یادگاری می نویسیم
dooman
Sunday 01 Mar 2009, 16:44
با تشکر از Helpعزیزکه زحمت فراوانی را در جهت جمع اوری مطالب نموده اند.
به نظر بنده تقلید و استفتاء خودش شرایط خاصی دارد.برخی معتقد بر اینند که عقل مقدم است و برخی هم معتقدند همانطور که به هنگام مریضی به پزشک مراجعه میکنیم به هنگام سوالات شرعی نیز به مجتهد مراجعه میکنیم.ولی ذکر این نکته ضروری است که وقتی چشممان بیمار میشود به چشم پزشک باید مراجعه کرد نه متخصص پوست و متاسفانه در احکام شرعی بر مبانی تاکید است و مجتهد متخصص در زمینه اقتصاد یا سایر علوم بنده نشنیدم که داشته باشیم.
نمیتوان با یک تعریف کلی از فارکس حکم شرعی و یا غیر شرعی بودن آنرا گرفت.اینجاست که عقل و شرع به کمک هم نیاز دارند.چون هر دو جهت بهتر زیستن هستند ولی برخی مواقع نظرات غیر تخصصی شرعی نقش بازدارنده را بازی میکنند.بنده هم مثل برخی دوستان بر روی این مساله تحقیق کردم و نتیجتا در فارکس معامله میکنم اما بر روی مواد غذایی اصلا ترید نمیکنم.خوب این عقیده من هستش که ممکنه درست باشه یا غلط.:)
امانت دار
Thursday 07 Jan 2010, 23:31
سلام
کسی از دوستان هست که براش مهم باشه که یک مرجع تقلید رو قانع کنه که (بهتر بگم برایشان توضیح دهد) که فارکس چیست و نظر ایشون رو بپرسه؟
آیت الله مکارم شیرازی نظرشان این است:
1- عدم مشروعیت معاملات فارکس
فرموده بوديد فاركس احكام معاملات شرعي را ندارد مي خواستم بدانم كداميك از موارد آن را ندارد؟
این معاملات در واقع نوعی اَکل مال به باطل و کلاهبرداری است، زیرا هیچ آدم عاقلی در مقابل یک دلار نود و نه دلار وام بدون سود نمی دهد و آنها می دانند که در پایان سرمایه های گروه زیادی را با این شگرد می ربایند، بنابراین یک معامله عقلائی جدی محسوب نمی شود.
حلزون
Friday 08 Jan 2010, 16:50
به فتوای حاج آقا حلزون فارکس حلال و شرعی میباشد برید حالشو ببرید.
PCMBrokers
Friday 15 Jan 2010, 09:17
همانطور که در مقاله های حقیقت فارکس ([Only registered and activated users can see links]) و مقایسه دو سیستم ([Only registered and activated users can see links]) کاملا توضیح داده شده بود فارکس در ایران از مبنا و در سطح کلمات کلیدی غلط معرفی شده تا اذهان مردم تحت تحریم ایران را (که به اطلاطات فایننشال دسترسی محدودی دارند) بر سیتم هاس شبیه سازی بازار که در آن هر چه می خواهند با معامله گران میکنند امثال متا تریدر و غیره منطبق کنند.
افتخار داریم که اعلام کنیم برای اولین بار در ایران فارکس واقعی توسط استاد بین المللی با همکاری شرکت پرسپولیس کپیتال به صورت آنلاین برگزار می شود. از هر نقطه جهان شما قادر هستید در این دوره ها شرکت کرده و ارتباط با بازار های واقعی را تجربه کنید.
لطفا جهت کسب اطلاعات کامل وبسایت ما را بازدید فرمایید. ([Only registered and activated users can see links])
با تشکر و کمال احترام
vBulletin v3.8.2, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.